Újabb útszakaszt adtak át Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 2015-ben 19 utcában épít utat, vagy cseréli le a meglévő aszfaltszőnyeget. A helyreállítások összesen 7,2 kilométer hosszú útszakaszt érintenek, de megtörtént az Univerzum Üzletház mögötti 1395 négyzetméteres parkoló burkolása is. A munkálatok során 16 útszakaszon épül új út, két helyszínen a meglévő utak felújítására került sor, a Rozsrétbokori úton pedig útalap készült. A beruházás nettó 430,4 millió forintba került és önkormányzati forrásból valósult meg. Most már a Tujafa utca és Tujafa köz lakói is aszfalton juthatnak el oda, ahová eddig csak földút vezetett.


Pótolják a lemaradást

 

Dr. Tirpák György, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője azt mondta: minden aszfaltos útnak nagyon örülünk Oroson, de az elmúlt 25–30 év lemaradásait nem lehet egy ciklus alatt behozni. A képviselő szerint már elindult egy folyamat, amely remélhetőleg fel is gyorsul a jövőben és egyre több utca lakói örülhetnek aszfaltos útnak.

 

Az orosi út komfortosabb életkörülményt biztosít a helyieknek

 

Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a Tujafa utcán és a Tujafa közben az 1050 méteres aszfaltburkolathoz és a másfél méter széles padkához 268 köbméter aszfaltot használtak fel. A beruházás 74 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Ezen a területen nyolc csapadékvíz elvezetésére alkalmas szikkasztókutat is kiépítettek a munkások a helyiek kényelme érdekében.

 

Több utat újít fel a NYÍRVV

 

Az utak mellett az utóbbi időszakban Nyíregyháza több pontján újultak meg gyalogutak. 9 helyszínen közel 3100 méteren már befejeződtek a járdaépítési és -helyreállítási munkák, amelyek többek között belvárosi, érkerti és örökösföldi szakaszokat érintettek. A teljes helyreállítási program bruttó 120 millió forint önkormányzati finanszírozással valósult meg.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)