Újabb út Nyíregyházán

A nyírszőlősiek régi álma vált valóra azzal, hogy aszfaltburkolatot kapott a Kincs utca, Westsik Vilmos utca és Szegély utca közötti 1480 méteres szakasza. A mindkét oldalon lakott, forgalmas útszakaszt lakossági kérésre aszfaltozták le.

 

Könnyebb és gyorsabb közlekedés

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta az útátadáson, a közel másfél kilométeres út viszonylag sűrűn lakott terület. Egy nagyon hosszú szakasza Nyírszőlősnek, amely a település közepébe vezet, a szívével képez összeköttetést, hiszen kimegy a Westsik Vilmos utcára, és így gyorsabb lesz az elérhetősége Nyíregyházának. Az alpolgármester hozzátette, mindezek mellett a helyi közlekedés is jobb lesz, hiszen eddig, ha esett az eső, akkor a sár, száraz időben pedig a por okozott problémát.

További képekért kattintson a fotóra!

Az idei évben 19 utcában épített vagy újított fel utat a NYÍRVV Kft. Összesen 7,2 kilométer hosszúságú szakaszt érintettek a beruházások. A legjelentősebb azonban a Kincs utcai útépítés volt.

 

361 köbméter aszfalt, 40 szikkasztókút

 

Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője az ünnepséget követően elmondta, 1480 méteren 361 köbméter aszfalt felhasználásával készült el a Kincs utca, amely négy méter széles, s mindkét oldalán másfél méter padkát építettek ki a munkások, akik 40 szikkasztókutat is elhelyeztek.

A Kincs utcai szakasznak a nyírszőlősiek nagyon örülnek.

 

2015: Az útépítések éve Nyíregyházán

 

A nyírszőlősi útszakasz megépítése bruttó 110,7 millió forintból valósult meg, amelyet Nyíregyháza önkormányzata finanszírozott. 2015-ben a város összesen bruttó 754 millió forintot fordított út- és járdafelújításokra, valamint nagy felületű kátyúzásra.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)