Újabb részletek derültek ki az adventi programokról

A látványos attrakció mellett persze más meglepetés is várja a forgatagban sétálókat. A hagyományokhoz híven a faházakban az árusok ínycsiklandozó ételeket, karácsonyi édességeket, fűszeres téli italokat kínálnak, de lehet majd kapni kézműves és iparművészeti alkotásokat, karácsonyi ajándékot és fenyődíszeket is. Sőt!

Szabadulószoba a forgatagban

Idén bárki kipróbálhatja a karácsonyi forgatagban a Playstation 4 játékkonzoljait is december 1. és 23. között. Így a Kossuth téren pillanatok alatt a világ legjobb sportautóinak kormányánál élvezhetik majd a száguldást, de akár fifázni is lehet a barátokkal, vagy éppen „szabadulószobázni”. A Kossuth téren ugyanis ezt is ki lehet majd próbálni – 7 fős csapatokat várnak –, egy különleges városjáró játék bemutatóval. Ehhez azonban időpontfoglalás szükséges. Jelentkezés: www.camelotplaza.hu/katlan.

Alig lesz megállás a színpadon

December másodikán, vasárnap az ünnepi fények felkapcsolását és az első adventi gyertya meggyújtását követően (a Mikulás is ott lesz már a Mikulásházban 17 és 19 óra között), a színpadi programok is elstartolnak. Az első sztárvendég Varga Miklós, a rendkívül nagy hangterjedelemmel rendelkező magyar énekes, színművész, rockzenész lesz. Kedden láthatják és hallhatják majd a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ ellátottainak, valamint a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium műsorait. Szerdán koncertet ad a CarPEDIGnem, valamint a Dóra és a Felfedezők. Csütörtökön azt követően, hogy együtt köszönthetjük majd a Mikulást, műsort ad a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium. December 7-én újra koncerttől lesz hangos a főtér. Jön a Beat-lesz és a No Dress Code Acoustic. A következő hetek színpadi programjait nyomon követhetik az adventi plakáton, valamint a műsorfüzetben és a nyiregyhaza.hu weboldalon.

A városi szilveszterről elöljáróban annyit, hogy: lesz tűzijáték, zenél dj. Hajnal, fellép a Desperado és itt lesz Cory is a Happy Gangből.

 

Bruszel Dóra