Újabb párharc – győzelem idegenben
Gödöllőn lépett pályára a Fatum Nyíregyháza röplabdacsapata.

Az 5-8. helyért folyó párharc első találkozóját rendezték Gödöllőn. Két csalódott csapat lépett pályára, mindkét együttes szeretett volna az elődöntőbe jutni. Az első szettben a Fatum Nyíregyháza kezdett jobban, és 2-3 ponttal folyamatosan vezetett. A második technikai szünet után is tartotta előnyét a szabolcsi csapat, sőt nőtt is a különbség, és bár felzárkózott a Gödöllő, így is a Nyíregyháza nyerte az első szettet, 0–1.

A második játszma is – az elsőhöz hasonlóan – 5–1-es Fatum vezetéssel indult, de egyenlített 6–6-nál a hazai gárda, majd később a vezetést is átvette. A Nyíregyháza nem hagyta magát és egy 9–1-es rohammal fordított, így végül könnyedén megnyerte a második szettet is, 0–2.  

A harmadik játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok az első technikai szünetig. Széles jó nyitásainak köszönhetően viszont négy ponttal meglépett a Gödöllő, így a hajrát a hazaiak várhatták jobb helyzetből. Nyerték is a szettet, így szépítettek. 1–2. 

A negyedik felvonás Genesis Francesco jó nyitásaival indult, mellyel hárompontos előnyt szerzett a Nyíregyháza, és ezt tartotta is a szett elején. 11–11-nél viszont utolérte a mieinket a Gödöllő, sőt a vezetést is átvette a házigazda. Jöttek azonban a jó blokkok Valdeztől és Kyosevától, így a második technikai szünetnél már a Nyíregyházánál volt az előny. Fordulatosan alakult a hajrá, a végén pedig a gödöllőiek örülhettek, így jöhetett a döntő játszma, 2–2.

Az ötödik szett eleje jó szabolcsi sáncokkal indult, így 7–3-ra is vezetett a Nyíregyháza. A térfélcsere után tovább nőtt a különbség, 10–4-nél már hat ponttal vezettek a mieink. Zárkózott a Gödöllő, Kőhalmi Richárdnak időt is kellett kérnie, ami használt, mert végül nyerte a mérkőzést a Fatum Nyíregyháza, és így 1–0-ra vezet a két nyert meccsig tartó párharc során. Folytatás április 6-án a Bem iskolában.   

Gödöllő–Fatum Nyíregyháza 2–3 (22, 14, -15, -23, 9)

Nyíregyháza: Genesis, Kyoseva, Valdez, Ramdin, Vén, Sikos. Csere: Tóth (liberó), Sitkey, Kovács, Ilyés, Sitku, Andrejkovics

Vezetőedző: Kőhalmi Richárd

Dankó L.