Öt gólt rúgott a Szpari
Kiütötte a Felsőtárkányt a Nyíregyháza Spartacus.

Egy francia rendszámú kisteherautó borult fel az autópályán, ezért az M3-as Nyíregyháza felé vezető szakaszát teljesen lezárták. A Felsőtárkány busza és az egyik játékvezető autója is a dugóban rekedt, ezért késve kezdődött a mérkőzés.

Nyíregyháza Spartacus–Felsőtárkány 5–0 (2–0)

Városi Stadion, 1000 néző

Jv.: Nagy Norbert (Berecz, Berényi)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Törtei, Farkas - Zofcák (Kis 65. p), Abdouraman (Kostic a szünetben), Szécsi, Rezes - Pölöskey, Harsányi (Kapacina 74. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Felsőtárkány: Tajti - Hirschler, Zsély, Kollár, Engel (Árvai 64. p), Pataki, Orlóczki (Molnár 77. p), Soltész, Hegedűs, Karacs, Viscsák

Vezetőedző: Uray Attila

A kezdés után beszorította ellenfelét a Szpari, két szögletet is rúghatott, az egyik végén Abdouraman fejelt mellé. Szokol is fejjel próbálkozott, Törtei szabadrúgását fölé bólintotta. A 8. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza Spartacus! Szokol Zsolt ment el a jobb oldalon, majd miközben mindenki beadást várt tőle, óriási gólt lőtt a hosszú felső sarokba, 1–0. Támadásban maradt a Szpari, Szécsi lövése szállt fölé. A 15. percben újabb lehetőség maradt ki, Szokol lőtt egy szöglet után, az egyik védőről pattant mellé a labda. A 19. percben tovább nőtt a különbség. Rezes László kapott jó átadást középen, kilépett, majd higgadtan átpörgette a labdát a kapus fölött, 2–0. Majd újabb két gól következett, mindkettőt Harsányi szerezte, de egyiket sem adta meg a játékvezető les miatt. Egy szöglet után Rezes lőtt kapásból 16 méterről, alig ment mellé a labda. Ismét Rezes, egy szép összjáték után Pölöskey passzolt hozzá, lövését hárította Tajti. Futószalagon jöttek a helyzetek, a 27. percben Szokol fejelt mellé egy beadás után. Teljesen beszorult a Felsőtárkány, az első harminc percben nyolc szögletet rúghatott a Szpari. Maradt a fölény a folytatásban is, nem volt helyzete az első félidőben a vendégeknek. Az első félidő végére is maradt még egy Szécsi lövés, 45 perc után a Nyíregyháza két góllal vezetett. A második félidő rögtön hazai lehetőséggel indult, de Harsányi beadásánál védett Tajti. A következő beadásnál már ő is tehetetlennek bizonyult, a csereként beállt Zoran Kostic közelről fejelte a labdát a kapuba, 3–0. Megint Kostic, az 58. percben Zofcák szöglete után lőtt mellé. A 60. percben jött a negyedik gól! Harsányi Zoltán kapott jó labdát a bal oldalon, majd a rövid felső sarokba bombázott, 4–0! A 66. percben újabb gól! Pölöskey Péter lépett ki középen, és a hosszú sarokba lőtt, 5–0. Könnyedén, jól játszott a Nyíregyháza. Egy kontra végén viszont Karacs került helyzetbe, de Ovszijenko nagyot védett. Nagy lehetőség maradt ki a másik oldalon is, Pölöskey közeli lövését hárította Tajti. A 81. percben nagy tűzijáték a vendég kapu előtt, de minden lövés kipattant, újabb szögletek következtek. 16–1 volt ekkor a szögletarány! Kostic csavart középre egy labdát, Pölöskey lábáról alig pattant mellé. Majd megint Pölöskey, estében lőtt, Tajti bravúrral védett. Több gól nem esett, a Szpari a tavasz legjobb játékával kiütötte ellenfelét.

Dankó László