Újabb pályázatot nyert a Jósa András Oktatókórház

Egy régi MR készüléknek a lecseréléséről tartottak sajtótájékoztatót a Jósa András Oktatókórházban. Újabb pályázatot nyert az intézmény mintegy félmilliárd forint értékben. A jelenleg működő eszközt kiveszik a helyéről, a helyszínt pedig átalakítják az új eszköz igényeinek megfelelően. A csere és az átalakítás ideje alatt szünetel majd az MR vizsgálat Nyíregyházán. Sürgős esetben a debreceni klinika végzi el a vizsgálatokat.

A 1,5 teszlás új gép már nagyobb felbontású képeket tud majd készíteni. Előreláthatólag november 18-án érkezik meg a berendezés a kórházba. Kun József projektvezető elmondta, mit tartalmaz a bruttó 570 millió forintos összköltségű pályázat.

– November 6-án reggel áll le a vizsgálat a régi géppel és december 7-én indul újra. Az új berendezéssel sokkal egyszerűbbé válik a betegségek kiszűrése – mondta el dr. Horváth Katalin, a radiológiai osztály osztályvezető főorvosa.

A sajtótájékoztatón azt is elmondták, hogy a kórház teljes területén befejeződnek a kivitelezési munkálatok és az eszközbeszerzések december 20-áig.

Kanócz Rita