Újabb közlekedésfejlesztési beruházás

A projekt a Tiszavasvári út–Szélsõbokori út közlekedési csomópontjának átépítését, a Szélsõbokori út, a Legyezõ utca, a Rókabokori út, a Derkovits utca és a Tünde utca fejlesztését tartalmazza, a következõ tervezett elemekkel.

Új csomópont

A 36. számú Tiszavasvári úton a Szélsõbokori úti egyszerû csomópontnál egy új körforgalmú csomópontot terveznek kialakítani. A  csomópont jelenleg geometriailag és ezáltal közlekedésbiztonsági szempontból kedvezõtlen kialakítású, széthúzott csomópont. A fejlesztés során megtörténik a csomópont forgalomlassító és -csillapító átépítése, kerékpárosok és gyalogosok csomóponton keresztül történõ biztonságos átvezetése.
A Tiszavasvári úton tervezett csomóponttól kezdõdõen felújítják a Szélsõbokori utat teljes hosszában. A Szélsõbokori út lakóövezeti részein a hiányzó járdaszakaszokat kiegészítik, ezzel biztosítva a biztonságos gyalogos közlekedést. A Szélsõbokori út–Rókabokori út–Bottyán János utca csomópontjában körforgalmú csomópont kerül kialakításra.

Útjavítást is tartalmaz

Az aszfaltburkolatot a Legyezõ utca teljes hosszában, valamint a Dugonics utca Rozsnyó utca és Derkovits utca közötti szakaszán is felújítják. Az utcában bizonyos helyeken gyalogosjárda található, melynek folytonosságát a hiányzó járdaszakaszok kiépítésével biztosítanák. Az érintett szakaszon emellett irányhelyes kerékpárforgalmi létesítményt is kialakítanának.
A Rókabokori út fejlesztését illetõen a Bottyán János utcai csomóponttól külterületi utat terveznek a Nyugati elkerülõ út körforgalmi csomópontjának meglévõ csomóponti ágáig. Felújítják a Derkovits utca Dugonics utca és Bottyán János utca közötti szakaszát. Az érintett szakaszon gyalog-kerékpárút található, a hiányzó kerékpáros létesítményt jelen projekt keretében kiépítik.
A projektbõl kívánják továbbá finanszírozni a város másik részén a Tünde utca burkolatának felújítását is a Debreceni úti csomóponttól a Kállói úti csomópontig. A meglévõ gyalogos létesítmények felülvizsgálata is megtörténik. Egy másik – többek között a Kígyó utca-Debreceni úti csomópont fejlesztését is tartalmazó – projektbõl kerékpárforgalmi létesítményeket építenek ki a Tünde utcán.

(Szerzõ: Tarczy Gyula)