Újabb kondiparkok és játszóterek épülhetnek

Folyamatosan épültek a kondiparkok Nyíregyházán. 2013-ban épült meg az első szabadtéri edzőhely a szabolcsi megyeszékhelyen, s a városlakók ma 13 helyszínen összesen 170 eszközzel sportolhatnak.

 

ÚJ KONDIPARKOKAT TERVEZNEK

 

A kondiparkok száma nőhet Nyíregyházán, a tervek szerint ebben az évben még további két edzésre alkalmas parkot alakítanak ki. Az egyik a Krúdy Gyula utcára, a másik pedig a Dohány utcai tömbbelsőben kaphat helyet. Az önkormányzat emellett egy országos pályázat keretében is igyekszik kihasználni a további fejlesztési lehetőségeket.

 

JÁTSZÓTEREKET IS ÉPÍTENEK

 

Új játszótereket is építenek Nyíregyházán, a cél az, hogy a gyerekek számára egyre több kreatív és biztonságos játszóhely álljon rendelkezésre.

– A városban található 96 játszótér folyamatos karbantartásával és fejlesztésével biztosítják azt munkatársaink, hogy az ott található több mint 600 játékeszköz mindig biztonságos maradjon, és lehetőség szerint örömet okozzon a gyerekek számára. Egyébként az idei évben a város megközelítően nettó 40 millió forintot fordít játszóterek építésére, fejlesztésére, és a szükséges karbantartási munkák elvégzésére – mondta Szabó Edina, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferense.

Nyíregyházán a Szabadság téren már építik a Rotary új játszóterét, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyermekek együtt játszhatnak. Emellett új játszóhelyet terveznek Nyírjesre is. A Bujtosi városligetben lévő játszóteret pedig fejleszteni szeretnék.

F.A.