Újabb kihívás! Százával nyomják a fekvőtámaszokat Nyíregyházán!

Javában tart a Fekvőtámasz 1. 2 projekt, amit január másodikán indított útjára Nyíregyházán Roma Ádám, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének fizika informatika szakos pedagógusa. A programhoz már több mint százan csatlakoztak, és eddig összesen 212. 176 fekvőtámaszt, felülést, guggolást, négyütemű fekvőtámaszt, valamint húzódzkodást teljesítettek.

 

Drávucz Rita, Pelle Anikó, Kisteleki Dóra, Ekler Luca, és Kovacsics Anikó. Csak néhány országosan is ismert név, akik szintén csatlakoztak a Nyíregyházáról indult kezdeményezéshez. A Fekvőtámasz 1. 2 projekt február 28 - ig tart majd, a tervek szerint addig közel 400 ezer fekvőtámaszt, felülést, guggolást, négyütemű fekvőtámaszt, valamint húzódzkodást teljesítenek a résztvevők.

SZÜNETBEN ÉS EDZÉSEK KÖZBEN IS

 

-A Fekvőtámasz 1. 1 projekt során a 100 ezer fekvőtámasz teljesítése volt a cél, most azonban nem számot tűztünk ki, hanem csak egy időintervallumot. Ha ilyen intenzitással megy majd minden, akkor körülbelül 360 ezer lesz a vége, de ez akár több is lehet. Ez a szám pedig azért is hangzatos, mert statisztikailag azt is jelenthetné, hogy minden nyíregyházi megcsinált hármat.

- Nagy öröm, hogy most is sokan csatlakoztak hozzánk. Az országosan is ismert sportolók mellett iskolák, mint például a borbányai Petőfi, a nyírpazonyi, a barcsi, a kálmánházi, a nagykállói Budai vagy éppen a Móra iskola, de fekvőtámaszoznak a Tündérkert keleti óvoda kicsinyei, a FILO SportCentrum vagy éppen a zentai Tiszavirág Kajak Klub tagjai is, akik egy-egy alkalommal 4 - 5 ezer fekvőtámaszt is megcsinálnak - mondta el Roma Ádám.

 

FEJLŐDÉS IS TAPASZTALHATÓ

 

-Azért is jó a fekvőtámaszozás, mert egyszerű, és igazából bárhol, bármikor könnyen elvégezhető, még akár iskolában is, két tanóra között a szünetben. Azt tapasztalom, hogy foglalkoztatja a gyerekeket a projekt és igazából ez a legjobb visszajelzés.

-Van egyébként olyan tagunk, aki egyszerre megcsinál 5-600 fekvőtámaszt, de az sem baj, ha 20 fekvőtámaszt tudunk hozzátenni, hiszen a lényeg, hogy rendszer legyen az életünkben és így lehet fejlődni.