Újabb kerékpárút és járdaszakasz épült – Biztonságosabb lett a közlekedés Sóstóhegyre

Újabb szakasszal bővült Nyíregyháza gyalog és kerékpárút hálózata. A Korányi Frigyes utcai szakaszt meghosszabbították egészen a Mogyoró utcáig, így teljesen biztonságossá vált a közlekedés Sóstóhegyig. Ez egy régi terve volt Nyíregyháza Önkormányzatának, és több lakossági kérés is érkezett. Egy 1,8 milliárd forint értékű, a Minisztériumtól területi infrastrukturális fejlesztésekre kapott összeg részeként valósult meg a beruházás. Így közel 1 kilométer hosszú és 3 méter széles gyalog -és kerékpárút épült ezen a szakaszon, amelyet dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adott át.

33 helyszínen nagyszabású felújítások voltak, 2 milliárd forintot kapott a város a kormánytól ennek a finanszírozására. Épült gyalog- kerékpárút, itt majdnem 1000 méter, járdák és megépült 7 földút. E mellé a NYÍRVV épített 10 földútból aszfaltutat, úgyhogy már 100 fölött vagyunk. Idén márciusban elkezdtük és most be is tudtuk fejezni.

– mondta el, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A sóstóhegyi lakosok nagyon örülnek a kerékpárútnak.

 Nagyon örülünk neki, én a fiam és a menyem nevében is köszönöm. A gyerekek és az unokák is nagyon szeretnek kerékpározni, így nagyon büszkék vagyunk, hogy Sóstóhegyet is sikerült bekötni Nyíregyházába. Nagyon szépen köszönjük a kivitelezést a városnak és mindenkinek, akik ebben részt vettek.

– mondta el Szászi Barnabás, sóstóhegyi lakos.

A „Területi Infrastrukturális Fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése” című projekt keretében 7 földútból épült új aszfaltos, vagy térköves út Nyíregyházán, 12 utcában, illetve útszakaszon valósult meg teljes útfelújítás, 14 utcát érintve újultak meg járdaszakaszok, valamint 3 km hosszan a Pazonyi úti kerékpárút.