Újabb kedvezmény a nyíregyházi nyugdíjasoknak

Tánccal és énekszóval köszöntötték a szépkorúakat a legapróbbak az Idősek Világnapja alkalmából csütörtökön délután a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében. Zsúfolásig megtelt a nézőtér, és a mosoly is ott ragyogott a nyugdíjas orcákon.

 

Gondoskodó város

 

Nyíregyháza lakosságának közel 20 százaléka időskorú. Az önkormányzat szociális téren megfelelő intézményi infrastruktúrával és szolgáltatásokkal figyel a szépkorúakra, de a kötelezők mellett számos önként vállalt feladattal igyekszik tartalmasabbá tenni a nyugdíjasok mindennapjait. Ennek egyik legjellemzőbb formája az időskorúakat tömörítő civil szervezetek támogatása.

További képekért kattintson a fotóra!

– A nyugdíjasokról való gondoskodás egész évben folyamatos, az Idősek Világnapjához kapcsolódó ünnepség csak egy azon támogatások sorában, amellyel Nyíregyháza önkormányzata szépkorúinak megbecsülését fejezi ki – emelte ki a rendezvényt megnyitóbeszédében Jászai Menyhért alpolgármester.

 

Nyugdíjashétfő

 

Az eseményen részt vett dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója is, akinek egy régen várt bejelentése ugyancsak a városi gondoskodás egyik formája. Ennek értelmében az idei esztendő végéig a szokott kedvezményeken túl további árengedménnyel fürdőzhetnek a nyíregyházi nyugdíjasok. Így a Júlia fürdőben 900, míg az Aquariusban 1200 forintot kell fizetni majd a belépőjegyekért.

 

Elégedett szépkorúak

 

Telepóczkyné Farkas Márta nyíregyházi nyugdíjas is részt vett az ünnepségen, elmondása szerint jó Nyíregyházán élni. Az önkormányzat odafigyel az idősekre, rendezvényeket, programokat szervez, sokféleképpen támogatja és megbecsüli őket.

 

Színvonalas program

 

A nyíregyházi önkormányzat által szervezett eseményen részt vevő nyugdíjasok előadást hallhattak a Sóstógyógyfürdőn elérhető gyógyászati ellátásokról. Forró hangulatot varázsolt a színpadra a Szabolcs DSE New Orleans című produkciója, de felléptek a Móricz Zsigmond Színház színművészei is. Az ünnepi műsort követően egészségügyi szűrővizsgálattal és orvosi tanácsadással várták az érdeklődőket.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)