Újabb járdaszakaszt adtak át

A Kert, Maláta és a Szent István utca közötti járdaszakaszt is felújította a NYÍRVV Nonprofit Kft. Ezen a területen már időszerű volt a gyalogút helyreállítása, hiszen a régi elhasználódott, így az már nem volt biztonságos.

Esztétikus és biztonságos

Rákóczi Ildikó, a FIDESZ-KDNP önkormányzatai képviselője azt mondta a járdaátadáson, nagyon fontos a lakosságnak az, hogy a járdaszakasz megújult, mivel ez a rész nagyon forgalmas, de már tönkrement. A képviselő hozzátette, ezért volt szükség arra, hogy 690 méter hosszan és másfél méter szélességben megújuljon. Rákóczi Ildikó kifejtette, az itt lakók számára óriási öröm az esztétikai szempontból is szép járda, amely amellett, hogy szép, még biztonságos is.

A szakasz felújítását a NYÍRVV Nonprofit Kft. önkormányzati támogatásból valósította meg.

További képekért kattintson a fotóra!

33 köbméter – 21,4 millió forint

Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője a szalagátvágás után azt mondta, 33 köbméter aszfalt felhasználásával készült el a járda, ami 21,4 millió forintba került. Az ügyvezető hozzátette, ez önkormányzati forrásból valósult meg.

A 690 méteres szakasznak a városrész lakói nagyon örülnek. Régi vágyuk vált valóra az új járdával.
Berecz Mihály helyi lakos az átadóünnepségen örömét fejezte ki a felújított járda miatt. Arról számolt be, hogy eddig ezen a szakaszon nagyon nehezen lehetett haladni. A tömegközlekedési eszközöket is csak úgy lehetett megközelíteni, ha az ember szabálytalanul haladt át az úttesten. Az új járdával azonban szerinte könnyen megközelíthető lesz a város több pontja, és a tömegközlekedési eszközök is.

Nyíregyházán az utóbbi időben nem csupán a Kert utcán zajlottak járdafelújítási munkálatok, hanem összesen 9 helyszínen: a belvárosban, az Érkertben, az Örökösföldön újultak meg a gyalogutak. Egy helyen, a Négyes huszárok útján pedig egy teljesen új, 571 méteres járdát alakítanak ki a munkások.

M. E.