Újabb fejlesztés a Krúdy Art Moziban

2014-ben 10 millió forintot nyert a Krúdy Art Mozi az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán. A forrásból egy teljesen új digitális vetítőberendezést állítottak üzembe a moziban. Azóta nemcsak művészfilmeket, hanem közönségsikerre számító alkotásokat is bemutatnak a filmszínházban. A digitális fejlesztés óta a mozit fenntartó Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója szerint megnégyszereződött a nézőszám. A pályázatot idén is kiírta a minisztérium, ahol ismét elindult a Krúdy Art Mozi és 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert újabb fejlesztésekhez.

 

Kiegészítők a digitális vetítőhöz

 

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója azt mondta, a pályázati összeget arra szeretnék felhasználni, hogy a digitális vetítőberendezéshez kiegészítőket biztosítsanak.

További képekért kattintson a fotóra!

A pályázati forrásból a tervek szerint megújul a hangrendszer, és ha a keret lehetővé teszi, egy új vetítővásznat is beszereznének a mozi fenntartói. Mindezek mellett, ha lehetőség van rá, szünetmentes tápegységet is vásárolnának, ami áramszünet esetén nyújthat segítséget.

 

Művész- és közönségfilmek a Krúdy Art Moziban

 

A beruházás még ebben az évben megvalósulhat. A beszerzéssel két évvel meghosszabbodik az, hogy art moziként kell üzemeltetni a mozit. A művész- és magyar filmek mellett bizonyos arányban modern, nagy sikerre számító közönségfilmeket is vetíthetnek a 160 fő befogadására alkalmas Krúdy Art Moziban. De idegennyelvű, feliratos filmeket is megtekinthetnek azok, akik a szórakozást nyelvgyakorlással szeretnék összekapcsolni.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)