Újabb éremeső a művészetiseknek

Ugyancsak ezen a hétvégén – az OH által meghirdetett Országos Művészeti Tanulmányi Versenyek keretén belül – Fóton rendezték meg a művészeti szakközépiskolák néptáncos tanulóinak tanulmányi versenyét. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Táncművészeti Tagozatának tehetséges kortárs-modern táncos és néptáncos tanulói az eddig kiváló eredményeket is túlszárnyalva, fantasztikusan szerepeltek.

A kortárs-modern táncosokat a bemutatókon nyújtott teljesítményük alapján a nevezett kategóriából a fesztivál legrangosabb professzionális-felnőtt kategóriába sorolták át, amit aztán a nyíregyházi növendékek meg is nyertek. Az összteljesítményük alapján a fesztivál Vándorserlegét is ők hozhatták haza Nyíregyházára!

[REKLAM]

A néptáncosok sem teljesítettek rosszabbul, hiszen a megnyerhető díjak közel 70 százalékát hozták el, az öt nevező intézmény tanulói közül. Kovács Szabolcs 11. évfolyamos növendék a nagyecsedi magyar verbunkjával nemcsak, hogy megnyerte a kategóriáját, két különdíjat is kapott. A néptáncosok összesen 18 helyezést szereztek.

Mindkét helyszín bírálóbizottsága példaértékűnek ítélte az intézményben folyó táncművészeti képzés színvonalát.

Veszprémben és Fóton is kiváló érzés volt nyíregyházinak lenni!