Újabb ERASMUS+ program a SZIKSZI-ben – The Pursuit of Happiness: S.M.A.R.T
A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanárai és 12 tanulója Törökországból, Norvégiából és Portugáliából 17 diákot és 8 tanárt fogadott az Erasmus+ KA 2 „The Pursuit of Happiness: S.M.A.R.T” című projektje keretében 2019. április 25-29. között

Kissné Sinka Éva projektkoordinátor beszámolója.

A rövid távú diákcsere partneri találkozót a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Alkotóműhelyében nyitotta meg Gurbánné Papp Mária főigazgató asszony és Szabó Attila, iskolánk igazgatója.

A projekt témájához szorosan kapcsolódik a Digitális Alkotóműhelyben bemutatott legújabb technikai eszközök - 3D nyomtató, robotika, dróntechnológia -, melyeket a tanulók ki is próbálhattak.

A személyes találkozó keretében a vendégek megismerték iskolánkat, előadásokat hallhattak internetes applikációkról és interaktív informatika órán is részt vettek. Szintén a projekt- feladatokhoz kapcsolódóan ellátogattunk a Nyíregyházi Állatparkba és az Élményfürdőbe, illetve lehetőség volt a lovaglás alapjait is elsajátítani. A budapesti kiránduláson a csoport tagjai megismerkedtek fővárosunk nevezetességeivel és ellátogattunk a Leonardo da Vinci kiállításra is.

Izgatottan várjuk a következő találkozót, melyre Norvégiában (Stavanger) kerül sor 2019. szeptember második hetében.