Újabb energetikai felújítási munkák városszerte – A részletekért kattintson!
A Törzs utcai körforgalom építése is látványos fázishoz érkezett

Több helyen zajlik párhuzamosan fejlesztés Nyíregyházán. Ezek egy részéről már több ízben írtunk, például őszre elkészül a Nyugati elkerülő újabb két szakasza, nemsokára tető alá kerül a Bujtosi Uszoda, megszépül a Bujtosi Városliget, a Kállói út mentén hamarosan védetten lehet biciklizni két irányban a belvárosig, megújul a Tünde utca, valamint több kertvárosi, örökösföldi út, a Törzs utcán egy új körforgalommal – és még sorolhatnánk. Ám emellett az önkormányzat tulajdonában lévő több épületen, közel 751 millió forint értékben energetikai felújítási munka vette kezdetét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázati felhívásnak köszönhetően. (Megjelent a Nyíregyházi Napló május 24-ei számában.)

Az ÉVISZ hőszigetelést is kap

A pályázatok és projektmenedzsment referatúra tájékoztatása szerint a fejlesztések célja a hatékonyabb energiahasználat és a racionálisabb energiagazdálkodás elősegítése. A korszerűtlen épületek modernizációjának eredményeként az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkennek.

Az Albérlők Háza is megújul

A beruházással oktatási, szociális ellátást, valamint közigazgatási feladatokat biztosító intézmények érintettek. A külső homlokzati hőszigetelést, külső nyílászárók cseréjét, a fűtés korszerűsítését, illetve napelemek telepítését magába foglaló felújítási munkák indultak.

Oktatási és szociális intézmények

A Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény, illetve a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma esetében elsőként a külső homlokzati hőszigetelésnek láttak neki, hogy az intézményekben zajló tanítást minél kisebb mértékben zavarják.

A Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola épülete

Az Albérlők Házánál és az Éjjeli Menedékhelynél egy időben több munkafolyamatnak is nekiláthattak, ugyanis az intézmény használati funkciója erre lehetőséget biztosított. Ezen energetikai korszerűsítések tervezett befejezési határideje 2019. július vége. Megújul továbbá a Polgármesteri Hivatal „A” és „D” épülete, melynek során a padlásfödém hőszigetelése már megtörtént.

A Gárdonyi Géza tagintézményt is állványerdő veszi most körül

A nyílászárók cseréjére, valamint a külső homlokzatkezelésre augusztus közepéig kerül sor. Idén további 10 óvodai intézményben is energetikai korszerűsítés vette kezdetét.

A Krúdy Gyula utcai óvoda szintén korszerűsödik

Megújul az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézménye, a Csillagszem Tagintézménye, az Állomás úti Telephelye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Felsősima Telephelye, a Mandabokor Telephelye, a Manóvár Tagintézménye, a Butykatelep Telephelye, valamint a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény kis és nagy épülete, a Koszorú úti Telephelye és az Élet úti Telephelye.

Zajlik a Tőke utcai óvoda felújítása