Újabb elismerés a környezettudatosságért Nyíregyházának!

A Holnap Városáért Díj 2023 egyik díjazottja lett Nyíregyháza! – jelentette be hivatalos közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc. A nemzeti fenntartható városdíj célja – mely a City Hungary által alapított elismerés – olyan hazai és nemzetközi modellek, tapasztalatok bemutatása, melyek már eredményt hoztak, hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése.

Örömmel jelentjük be, hogy 2023-ban a Mozgásban a város kategória egyik díjazottja önkormányzatunk lett! – tette közzé Facebook posztjában Nyíregyháza polgármester.

Mint kifejtette, az elismerést olyan programokért adományozzák, melyek az embereket és közösségeket arra ösztönzik, hogy a fenntartható utazási/szállítási formát használják a káros környezeti hatás csökkentése érdekében, nem véletlen, hogy nálunk a környezettudatos, kerékpárbarát programot emelték ki. Nyíregyháza ebben is élen jár, hiszen a megbecsülést összességében olyan projektek miatt érdemeltük ki, mint például a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a zöld város, vagy éppen a barnamezős területek rehabilitációja.

Az elismerést a Pályázatok és Projektmenedzsment Referatúra kolléganője vette át december 4-én, Budapesten. Mi a holnap városáért ma cselekszünk, folyamatosan! – zárta bejegyzését az újabb díj kapcsán dr. Kovács Ferenc polgármester.