Újabb életmentő készüléket helyeztek el városunkban, ezúttal a Református Egyházközségben

Péntek délelőtt újabb életmentő készülékeket helyeztek el városunkban. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség szervezeti működés hatékonyságának növelése, nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztése című pályázat keretében valósult meg az újabb eszközök beszerzése.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Gaál Sándor, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora elmondta, hogy nagy szükség van az életmentő készülékekre, hiszen sok ember fordul meg a központban is.

A fenntartó Egyházközség Központjában, a gyülekezeti házban nagyon sok ember fordul meg a hétköznapokban, akár szociális ügyintézés miatt, vagy akár az egyházi élet bármely területének intézése tekintetében. Vasárnaponként hatszáz-hétszáz ember jelenik meg a templomban és arra gondoltunk, hogy ez a nagy létszámú közösség, közönség had érezze magát ne csak lelkileg, hanem fizikailag is biztonságban.

– mondta el Dr. Gaál Sándor a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az Egyházközség Kálvin téri központjában, a Szivárvány Idősek Otthonában, valamint az Etel közi részlegben, a Kálvineum Idősek Otthonában helyezték el a készülékeket. Az egyházközség, valamint az otthon munkatársai tanfolyamon vesznek részt, hogy szükség esetén megfelelően tudják kezelni a defibrillátorokat.

 

Horváth Kíra