Újabb edzőmeccs - nyert a Karcag ellen a Szpari
Fotó: Trifonov Éva

A Karcag ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal is voltak még olyan játékosok, akiket tesztelt a szakmai stáb.

A 2. percben Hosszú ment el veszélyesen a jobb oldalon, beadására Géresi érkezett, aki átlépte a labdát, de Myke elől mentettek a védők. Két perccel később Toma indítását követően Nagyot szerelték az utolsó pillanatban. A szöglet után Géresi lőtt nagy erővel 16 méterről alig mellé. A 10. percben Myke ment el a bal oldalon, beadása után Gresó lőhetett, de blokkolták. A másik oldalon egy szöglet után Győri lőtt mellé, majd a 16. percben Myke remek passzal ugratta ki Gresót, aki 14 méterről centikkel lőtt mellé. Tíz perccel később megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Géresi Krisztián remekül ugratta ki Myke-t, aki értékesítette a ziccert, 1-0. Tovább támadott a Szpari, előbb Myke fejelt mellé, majd Gresót szerelték az ötös sarkánál. Két veszélyes szabadrúgást is hárított a karcagi kapus, így nem változott az eredmény az első félidőben.

A második játékrész Gresó 20 méteres szabadrúgásával indult, fogta a labdát Kovács. Az 50. percben Iharos beadása után Novák elől fejelték ki a labdát középen. Két perccel később Lokilo került ziccerbe, de nagyot védett a karcagi kapus. Egy szabadrúgás után Rjasko lőtt közelről, ám a gólvonalról mentettek, majd az 57. percben Novák lőtt fölé nagy helyzetben. A 65. percben megduplázta előnyét a Szpari, Novák passza után Herjeczki tette tovább Cseh Norberthez, aki középről a kapuba lőtt, 2-0. Szépíthetett volna a Karcag, de egy lövés után a kapufáról pattant ki a labda. A 79. percben Oláh Benjámin tört kapura, buktatták, de elmaradt a büntető. A 85. percben Herjeczki beadása után Sigér Ákost lökték el, 11-es! A büntetőt Novák Csanád a kapu jobb oldalába lőtte, 3-0.  A 90. percben egy szöglet után Baki Ákos lőtt a kapuba, beállítva a 4-0-s végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus – Karcag  4-0 (1-0)

Nyíregyháza: Bese(Dala 60.) – Hosszú (Iharos 46.), Gengeliczki (Baki 60.), Alaxai (Rjasko 46.), Nagy B.(Herjeczki 60.), Kesztyűs (Cseh 60.), Toma (Tamás 46.), Nagy (Sigér 46.), Gresó (Pataki 60.), Géresi (Lokilo 46.(Oláh 70.)), Myke (Novák 46.)

vezetőedző: Tímár Krisztián