Újabb biztonsági intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta
Újabb biztonsági intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta

Szigorítottak a postákon, bevezették az érintésmentes kézbesítést, a hivatalokban minden dolgozó maszkot és kesztyűt visel, és úgynevezett leheletfogó paravánokat is felszereltek. Ezzel a dolgozókat és az ügyfeleket is védik. Mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, a járvány alatt elektronikusan fizesse be a csekkjeit – derült ki az M1 Híradójából.

A váci postahivatalban eddig nyitott pulton keresztül szolgálták ki az ügyfeleket. A koronavírus-járvány miatt azonban biztonsági intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta. Többek között áttetsző, leheletfogó paravánokat szereltek fel az ország több mint hetven hivatalában.

Erre azért volt szükség, hogy megvédjék azokat az embereket, akikkel kapcsolatba kerülnek az alkalmazottak.

A paravánokat húsvét előtt kezdték felszerelni, emellett minden dolgozó maszkot és kesztyűt visel, ami nemcsak a munkatársak, hanem az ügyfelek egészségét is védi – mondta a posta szóvivője a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban.

Panulin Ildikó arra emlékeztetett: április elején bevezették az érintésmentes kézbesítést is. Ez azt jelenti, hogy az emberek aláírás nélkül vehetik át a küldeményeket, elkerülve ezzel a közvetlen fizikai kontaktust.

Elérhető az elektronikus csekkbefizetés, így aki teheti, ne személyesen, hanem elektronikusan fizesse be a csekkeket – erről már Nyitrai Zsolt a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszteri biztos beszélt a videóban. Azt mondta: vigyázzunk a postásokra, hiszen ők is az első vonalban dolgoznak.

A Magyar Posta arra kér mindenkit, hogy akinek mégis személyes intéznivalója van az ország valamelyik postafiókjában, vigye magával a személyi igazolványát.

hirado.hu