Újabb bemes siker – Második helyezést ért el az iskola csapata a Bátrak Ligáján

Bátrak Ligája címmel rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő nemzetközi sport-és ügyességi versenysorozatának negyedik állomását. A fordulót január 27-én tartották Sárospatakon, ahol a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola csapata a második helyet szerezte meg.

A Honvédelmi Sportszövetség rendkívül népszerű nemzetközi sport- és ügyességi versenysorozata a Bátrak Ligája, negyedik állomása 2020. január 27-én volt Sárospatakon, a Sárospataki Református Gimnázium Wáberer Sportcentrumában.

Az eseményen a Nemzeti Összetartozás Évében ismét részt vettek határon túli csapatok is. Ez a második tanév, hogy a Honvédelmi Sportszövetség a nemzetpolitikai államtitkársággal összefogva valósítja meg a Bátrak Ligája vetélkedősorozatot. A rendezvényt. Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke nyitotta meg.

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola csapata a versenyen részt vevő 10 csapat közül az előkelő 2. helyezést érte el, és 400 000 Ft értékű vásárlási utalványt nyert.

A Bátrak Ligája mellett az egyik állomása az I. világháború eseményeiről egy öt oldalas kérdés sorozatot is tartalmazott, az ügyességi versenyfeladatokon kívül.

A Bemes csapat tagjai voltak: Szász Kristóf,  Pál Zsolt, Csobán Nándor, Keczkó Tamás, Németh Mirjam Oláh Csenge, Suszta Martin, Veszeli Olivér

Felkészítő pedagógusok: Nagy Edit, Losonczi Lászlóné, Ráczné Cserés Erzsébet, Krokovay Gabriella.