Új zebra az Alma utcán

Nyíregyháza polgármestere a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóival együtt szórta a fényvisszaverő port az újonnan felfestett, figyelemfelkeltő, piros-fehér színű gyalogátkelőhelyre az Alma és a Bazsalikom utca kereszteződésénél, ahol eddig nem is volt zebra. Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, a közlekedésbiztonság növelése már 2011 óta kiemelt célja a városnak, abban az évben 11 piros-fehér zebrát festettek a polgármesteri keret terhére, majd folytatták ezek kiépítését, idén például újabb két helyen.

További képekért kattintson a fotóra!

BIZTONSÁGBAN AZ ISKOLÁSOK ÉS A LAKOSSÁG

Az Alma utcai új gyalogátkelőhely kialakítását a Borbányán élők kezdeményezték. A zebrához a NYÍRVV Kft. kiépítette a közvilágítást, két lámpaoszlopot állítottak fel a csomópontban, megoldották az átkelő járdakapcsolatát, valamint a Bazsalikom és a Margaréta utca közötti 71 méteres szakaszon helyreállították a tönkrement járdát is. Az iskolások a zebrafestés után virágot is ültettek az új átkelőnél. Bajnay Kornél önkormányzati képviselő elmondta, a nagy forgalom miatt tartották fontosnak az új gyalogátkelő kialakítását. A közeli iskolába 300 gyerek jár, itt van a játszótér, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a posta is, tehát örülnek az új zebrának.

ZEBRA ROZSRÉTSZŐLŐBEN IS

A városüzemeltető cég a közelmúltban ugyancsak lakossági kezdeményezésre létesített új gyalogátkelőhelyet Rozsrétszőlőben, a Rozsteleki és a Fenyő utca kereszteződésében. A fehér színű zebra felfestését az útszakasz forgalma és a közelben lévő bolt balesetmentes megközelítése tette szükségessé. A két új gyalogátkelőhely tervezése, engedélyeztetése, valamint a világítás kiépítése közel 10 millió forintba került.