Új vezetőedző a kosarasoknál - Centert is igazolt a Hübner Nyíregyháza BS
Fotó: Szarka Lajos

Új vezetőedző irányítja az élvonalba feljutott nyíregyházi férfi kosárlabda csapatot. Pethő Ákos Fehérvárról tért vissza. Az együttes vezetése több játékossal is megállapodott. Idén is megrendezik a Decathlon Élménypróbát. Több mint húsz akadállyal várják a résztvevőket. 

Hatalmas volt az öröm a BKG Príma Akadémia legyőzése után. A Hübner Nyíregyháza BS nyert a fővárosi csapat ellen, és 5 év után visszajutott az élvonalba. Szerdán az is kiderült, ki irányítja majd a gárdát az „A” csoportban. Pethő Ákos Nyíregyházán kezdte edzői pályafutását, majd a nyírségiek mellett a fehérváriakkal is több junior bajnoki címet szerzett. Az Albacomp felnőtt csapata mellett is dolgozott, most pedig visszatért szülővárosába. 

- Ismerős közeg fogadott, és jó volt belépni a Continental Arénába. Még az U20-as döntő előtt kerestek meg a klubtól, és gyorsan megállapodtunk. A munkámat Boris Majlkovic segíti majd másodedzőként - mondta Pethő Ákos vezetőedző. 

A Cápákhoz új játékos is érkezett. Anda Dávid az ország egyik legmagasabb sportolója, 212 cm magas, és Oroszlányban játszott az elmúlt években, többek között Mohácsi Mátéval is együtt. 

- Jól ismertem Mátét, és felvázolta a terveket, a feladatokat, és örömmel mondtam igent. Az „A” csoport egy komoly kihívás, folyamatosan fejlődik a bajnokság, és szeretném segíteni a csapatot a célok elérésében -  mondta Anda Dávid játékos, Hübner Nyíregyháza BS

A csapattól, csak Czinger, Kuttor és Demeter távozik, Mohácsi Máté pedig befejezi a kosárlabdát. Négy légióst szeretne igazolni a Nyíregyháza, a magyar mag megmaradt. 

- Ha egy csapat megnyeri a bajnokságot, akkor az nem lehet rossz, így nem indokolt, hogy sokat változtassunk rajta. Még egy fiatal magyar kosarast szeretnénk szerződtetni - mondta Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Kapcsolódó galéria

Kosárlabda sajtótájékoztató 20210616