Új vezetõ a megye sakkéletében: Kirják Róbert

 Az elnök csupán vezetõként új, sakkozóként régi. Kirják Róbert megyénk egyik ifjúsági tehetsége volt, FIDE mesterjelölti címet ért el, majd a versenyszerû sakkozást felsõfokú tanulmányai elvégzése miatt függesztette fel. A Móricz Zsigmond Színház ügyvezetõ igazgatója személyében olyan elnököt választottak egyhangú szavazással a sakkegyesületek, aki a szövetséget nemcsak gazdasági szakemberként, hanem a sakkhoz igen jól értõként vezetheti.

36. NYÍRSÉGI TORNA

Kirják Róbert a közgyûlésen megköszönte a bizalmat, majd az egyesületek képviselõivel hosszasan értekezve vázolta elképzeléseit a megye sakkéletének fellendítésére. Kiemelkedõ fontosságú a megye és a régió legnagyobb sakkversenye, az idén 36. alkalommal megrendezendõ Nyírségi Torna elõkészítése. A versenyen – ahol nemzetközi nagymesterek, olimpikon, magyar válogatott, illetve számtalan nemzet sakkozói vettek már részt – az indulók számának emelése és a verseny minõségét fémjelzõ magasan jegyzett sakkmesterek meghívása szükséges.

Az új elnök, Kirják Róbert (jobbról) nyújtotta át a tavalyi elismeréseket Trembácz Lászlónak, a megyei sakkszövetség elnökségi tagjának

KERESIK A TEHETSÉGEKET

A jelenlévõk egyöntetûen megfogalmazták, Nyíregyháza városa „megérdemli”, hogy a sok fizikai mellett a szellemi sportban is legyen magasan, akár az NB I/B-ben játszó sakkcsapata. Ennek elérése a sakk tömegbázisának bõvítésével lehetséges. Mint ismert: a sakk maholnap iskolai tantárgy lesz, az oktatók, edzõk szakköröket, órákat tartanak az iskolákban, óvodákban. A minõségi sport záloga a fiatal tehetségek felfedezése és edzésük, továbbfejlõdésük megszervezése.
A közgyûlésen az új elnök ezután kihirdette a megyei csapatbajnokság végeredményét és a bajnokcsapat képviselõjének átadta a méretes kupát, valamint az érmes csapatok vezetõinek az érmeket.

(Szerzõ: Tarczy Gyula)

(Fotó: internet)