Új vezetés a Bozsik Akadémiánál

Évnyitó értekezletet tartott a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia. Az eseményen számos változást jelentett be a klub vezetése. Németh Károly szakmai vezető feladatait 2024-től Lengyel Roland veszi át. 


- Nyáron a felnőtt csapatnál voltak változások, és már akkor elkezdődtek egyeztetések az utánpótlást illetően is. Az a döntés született, hogy januártól Lengyel Roland veszi át a szakmai munka irányítását. Németh Károly közel tíz évig töltötte be ezt a posztot a Bozsik Akadémiánál, szerettük volna, hogy maradjon, de ő úgy döntött, hogy máshol folytatja tovább. Ezúton is köszönjük neki azt, amit az utánpótlásért tett! Lengyel Roland ismeri a klubot, az itt dolgozó edzőket, a tapasztalata sokat segíthet nekünk. Fontos, hogy egy olyan közeg alakuljon ki, ami pozitív, és mindenki örömmel végzi a munkáját. Szeretnénk még jobban kiaknázni a lehetőségeket, Nyíregyháza ugyanis nagy vonzáskörzettel rendelkezik. Bízunk abban, hogy sok gyerek kezdi nálunk labdarúgó pályafutását, a legjobbakkal pedig a felnőtt csapatban is találkozhatunk majd  -  mondta Dankó Gergő, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője. 

Lengyel Roland korábban több alkalommal irányította az első csapatot, legutóbb pedig a Szpari II. vezetőedzője volt. A második csapatot tavasztól Szatke Zoltán és Minczér Tibor irányítja helyette. 

- Lassan 15 éve dolgozom edzőként, ennek közel felét a Szparinál töltöttem. Elég intenzív időszak van a hátam mögött, többször voltam a felnőtt csapatnál és az utánpótlásnál is, így sok dolgot megtapasztaltam.  Megtisztelő, hogy a vezetőség rám gondolt, és rám bízta ezt a feladatot. Rengeteg feladat vár ránk. A legfontosabb, hogy szeretnénk egy megfelelő kultúrát  kialakítani. Ebbe beletartozik a játékos, az edző és a szülői közösség egyaránt. Szeretnénk jobban bevonni a szülőket, hogy lássák, milyen szakmai munka alapján dolgozunk, és mit miért teszünk. Ambrusz Árpáddal közösen egy szakmai és erkölcsi programot készítettünk az edzőknek, valamint csináltunk egy elemzői és egyéni képzési csoportot, ahol nyomon lehet követni a fejlődést.  Fontos a megfelelő szakmai háttér, a megfelelő életpálya modell, és az infrastruktúra is, mindegyik területen szeretnénk előre lépni a következő hónapokban - tette hozzá Lengyel Roland szakmai vezető. 

A korosztályos csapatoknál történtek személyi változások, vannak távozók, akiknek munkája nem illeszkedik az új szakmai vezetés elképzeléseibe. Sándor Dávid és Benkő Balázs viszont a női csapattól került át a fiúkhoz, Magyar Gábor pedig visszatért a Szparihoz, immár utánpótlás edzőként. Január 10-én kezdődik a felkészülés a nagyobb korosztályoknál, a kisebbek öt nappal később tréningeznek először.