Új társügyvezető a Nyíregyháza Spartacusnál - A cél az élvonalba kerülés

Új társügyvezető segíti a Nyíregyháza Spartacus munkáját. Dr. Róka Géza három évig dolgozott a Magyar Labdarúgó-szövetségnél. Eleinte kizárólag a nemzetközi átigazolási terület tartozott hozzá, majd feladatköre folyamatosan bővült versenyszervezési területekkel. 2008. év elején versenyigazgatói, majd újra osztályvezetői pozíciót töltött be. A versenyszervezési terület mellett mindvégig hozzá tartozott az MLSZ nemzetközi tevékenységének jelentős része a napi teendőkkel együtt. 2010. márciusában főtitkári kinevezést kapott azzal a feladattal, hogy a bajnoki év biztonságos befejezése mellett biztosítsa az elnökségváltás lebonyolítását. 2010-ben főtitkár-helyettessé és versenyigazgatóvá nevezték ki. Az elmúlt években a DVSC-nél dolgozott cégvezetőként.

- Gézát nagyon régóta ismerem, szakmailag nagyon nagyra tartom, mivel a DVSC-t a debreceni tulajdonossal, Szima úrral közösen tették naggyá. Ezért örülök, hogy mostantól a Szpari kötelékéhez tartozik. Komoly tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik, mivel a szövetség mellett Debrecenben is több mint tíz évet töltött, és remélem Nyíregyházán sikereket érhetünk el közösen. Lesz új stadionunk, az utánpótlás is alakul, a célunk pedig az, hogy a felnőtt együttessel visszakerüljünk az élvonalba – mondta Révész Bálint elnök.

Dr. Róka Géza Nyíregyházán él, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán biológia-testnevelés szakon végzett tanári szakon, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi diplomát szerzett. Ezeken kívül felsőfokú angol nyelvvizsgája és sportmenedzseri szakképesítése van.

- Nyíregyháza fontos számomra. Itt élek, itt él a családom, az elmúlt több mint tíz évben innen jártam át Debrecenbe minden nap. Tulajdonképpen hazatértem a futballon belül. Komoly kihívás lesz a klub vezetése, mivel van egy konkrét cél: vissza kell juttatni a csapatot oda, ahol a helye van, az első osztályba. De közben olyan feladatok is várnak ránk mint az új stadion, az új akadémiai infrastruktúra fejlesztése, úgyhogy lesz munka bőven. Bár Balmazújvárosban játszunk majd az építkezés alatt, szeretnénk minél hamarabb elérni, hogy első osztályú csapattal rendelkezzen a klub – mondta Dr. Róka Géza.

Kozák Attila jelenlegi ügyvezető is marad a Spartacusnál, így társügyvezetőként dolgoznak majd mindketten.