Új ügyfélfogadási rend

A megyeszékhelyek okmányirodái 2013. február elsejétől hétfőtől péntekig reggel nyolctól este nyolc óráig várták az ügyfeleket. Ez egy közel kétéves próbaidőszak volt, amikor a forgalom elemzésével fel lehetett mérni a lakosság igényeit. A tapasztalatok alapján felülvizsgálták az ügyfélfogadási rendszert, és optimálisan próbálták hozzáigazítani az ügyeiket intézők forgalmához. Ez azt jelentette, hogy az ügyfelek maximálisan kiszolgálása mellett a hivatalra is csak a szükséges terhelés jusson, hiszen a napi 12 órás ügyfélfogadás kétműszakos munkabeosztást igényelt.
Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője elmondta, december elsejétől a kormányablakok és a megyeszékhelyi okmányirodák áttértek az ajánlott nyitvatartási rendre. A cél az volt, hogy legyen egy olyan nap a héten, amikor korán reggeltől is lehet ügyet intézni, és legalább két olyan nap, amikor hosszított a nyitvatartás.

A felülvizsgálat után a Kossuth téri okmányirodában hétfőn reggel 7-től este 5 óráig, kedden és csütörtökön reggel 8-tól 16 óráig, illetve szerdán és pénteken reggel 8-tól 18 óráig várják az ügyfeleket. Hasonló a nyitva tartás a Hősök terén lévő kormányablakban is, azzal a különbséggel, hogy a hosszított ügyfélfogadást ott csütörtökön tartják reggel 8-tól 18 óráig.

Szoboszlai Tibor