Új szolgáltatás a Webkönnyen

Csak néhány kattintás, bő fél óra és jól áttekinthető honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők a mikro-, kis- és középvállalkozások honlapjáról. A Webkönnyen elnevezésű alkalmazást a Magyar Telekom szeptemberben vezette be, hiszen egy felmérést követően kiderült, ezen vállalkozói csoport kétharmadának nincs internetes oldala.

 

Egyszerű, gyors és kreatív megoldás

 

Lakatos Péter, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, 150 ezer vállalkozásnak ma Magyarországon nincs internetes jelenléte. Ezen a helyzeten szerettek volna segíteni.

További képekért kattintson a fotóra!

A cég megkérdezte a vállalkozókat, mi az oka annak, hogy csak kevesen rendelkeznek honlappal, amire azt a választ kapták, hogy nem tudják a vállalkozók, hogyan induljanak el. A folyamatot többségük bonyolultnak és drágának találta, ezért fejlesztette ki a társaság az új szolgáltatást, amelynek segítségével bárki fél óra alatt tud magának honlapot készíteni.

 

Bárkiből lehet tervező

 

Ehhez nem szükséges magasabb szintű számítástechnikai tudás, hiszen a magyar nyelvű alkalmazás előre megtervezett, ágazatonként variálható sablonokat kínál a honlap készítőjének, amelyeket később bármikor megváltoztathatnak, cserélhetnek. A minimális menüpontnak köszönhetően az oldal könnyen áttekinthető, kezelhető és kínál a szövegszerkesztők elvén működő felületeket is. Ezzel a megoldással a Nyíregyházán működő közel 3 ezer vállalkozást is segíteni szeretnék.

 

A lehetőség, amely a nyíregyháziakat is segíti

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere azt mondta a sajtótájékoztatót követően, nemcsak az infrastruktúra, hanem a kompetenciák fejlesztése is fontos. Stílusosan úgy fogalmazott a város vezetője, hogy hardver mellett szoftverre is szükség van. A városban Rozsrétszőlőn már elkészült a szélessávú internet kiépítése, ami a tervek szerint a jövő nyár végéig mindenhol elkészül. A polgármester kifejtette, nagyon tetszik neki a Telekom kezdeményezése, ami azért is fontos, mert van egy gazdasági, egy társadalmi vonatkozása is. Gazdasági szempontból ma már az internet egy eszközrendszer, amit a sikerességhez tudni kell jól alkalmazni és használni. Dr. Kovács Ferenc reményét fejezte ki, hogy az új lehetőség a nyíregyházi vállalkozásokat is segíti majd.

 

Év végéig ingyenes próbamód

 

A Webkönnyen az év végéig havidíjmentesen használható, fizetni majd akkor kell, ha az új honlap beváltotta a vállalkozó hozzá fűzött reményeit. Hűségidőt azonban akkor sem kell aláírni.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)