Új szak az Egészségügyi Karon
Új szakkal is bővült a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának képzési kínálata. A 2017/18-as tanévtől egészségügy tanár mesterszakra is jelentkezhetnek a továbbtanulni vágyók. Emellett a már jól ismert és népszerű szakok is várják a hallgatókat.

Négy alapszak négy szakirányára, három specializációra fogadják a tanulni vágyókat 2017 szeptemberétől a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. Mindezek mellett négy mesterszak közül is választhatnak a hallgatók. Megjelent az új képzési és kimeneti követelményrendszer, aminek a hatása az, hogy az ápolás mesterszakon hat specializáció teszi színesebbé a képzést. Az utóbbi években nappali tagozaton mentőtisztnek és szülésznőnek jelentkeztek a legtöbben. A levelezősök legtöbbje pedig az egészségügyi tanárképzést, valamint az ápolóképzést választotta.

 

Új lehetőség

 

A 2017/18-as tanévben új lehetőség is fogadja a továbbtanulókat. Dr. Sárváry Attila, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának oktatási dékánhelyettese elmondta, az induló új szak az egészségügyi tanár mesterszak lesz, amit tulajdonképpen már tavaly indítottak el első körben, idén másodjára, de még újdonságként fogadja a hallgatókat. A dékánhelyettes hozzátette, ez nagyon népszerű szak volt a hallgatók körében, tavaly száz hallgató kezdte meg a tanulmányait.

 

Február 15.

 

Akinek szándékában áll a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára jelentkezni, 2017. február 15-ig kizárólag elektronikus úton ezt megteheti. A www.felvi.hu oldalon lehet megjelölni a kívánt szakokat. Egy hallgató három szakra ingyenesen jelentkezhet, a negyedik, az ötödik és a hatodik helyért viszont már fizetni kell, képzésenként 2 ezer-2 ezer forintot. Lényeges, hogy az egészségügyi szakoknál nem kell emelt szintű érettségit tenni, viszont a társadalomtudományi képzéseknél, így a szociális munka alapszakra jelentkezőknek egy emelt szintű érettségit kell tenni.

ME.