Új szabadtéri kosárpálya a Westsikben - Gumis borítást és palánkokat kapott az udvar
Fotó: Trifonov Éva

Új szabadtéri kosárlabda pályát adtak át a Westsik Vilmos középiskolában. A speciális, gumis borítású létesítmény 11 millió forintba került. Az oktatási intézményben az elmúlt hat évben több jelentős beruházás is történt. 

Remek körülmények között kosarazhatnak mostantól az Északi Agrárszakképzési Centrum Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanulói. Békés megyében készült az a gumis borítás, melyet puzzle darabonként fektettek le az udvaron. A technológia egyedülálló az országban. A talaj kíméli az ízületeket, és esés esetén csökkenti a sérülésveszélyt. Nem ez volt az első közös fejlesztés az intézmény és a Nyíregyházi Kosárlabda Klub között. 

- 2015-ben kezdődött az együttműködés az iskolával, akkor TAO pályázat keretében közel 40 millió forintból felújítottuk a tornacsarnokot és az öltözőket. Két éve döntöttünk úgy, hogy az udvaron létrehozunk egy szabadtéri pályát, mely 2020-ban el is készült, de a Covid miatt csak most adhattuk át hivatalosan – mondta Makrai László, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub elnöke. 

A mostani fejlesztés 11 millió forintba került. A pálya mellett időjárásálló palánkokat helyeztek el. 

- Nagyon örültünk a fejlesztésnek, és önerőre sem volt szükség, a klub TAO-s forrásból és saját erőből finanszírozta a beruházást, mi pedig boldogan vettük birtokba - mondta Dr. Rubi Ferenc igazgató, Északi Agrárszakképzési Centrum Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. 

Nyíregyházán 2013. óta több iskolai tornaterem is megújult. Számos sportot érintő beruházás történt a megyeszékhelyen. 

- Szabadtéri kondiparkok, ovifoci pályák, rekortán futókörök készültek. Megújultak a tornatermek, megszépült a sportcsarnok, jégpálya, uszoda és Atlétikai Centrum épült, és a kerékpár utak is sportolási lehetőségeket biztosítanak. Nyíregyházán sok feltétel adott ahhoz, ha valaki mozogni szeretne - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester, Nyíregyháza 

Az NYKK és az iskola együttműködésének eredményeként egy defibrillátor készüléket is átadott a klub, mely rosszullét esetén életet is menthet. 

Kapcsolódó galéria

Kosárlabdapálya avató a Westsik Vilmos Technikumban