Új sátrat kapott az 50-es medence

2011-ben teljesen megújult a nyíregyházi Parkfürdő. Az 50 méteres úszómedence környezete átalakult és a medence szintjét úgy emelték meg, hogy a létesítmény komolyabb sportesemények elvárásainak is megfeleljen. Az átalakítások után azonban a medence régi, téli sátrát már nem lehetett használni. A Sóstógyógyfürdők Zrt. ezért 3 éve tervezi, hogy új sátrat vásárol. A beruházáshoz idén lett elegendő forrás. Magyarországon készült egy, a nemzetközi piacon is elismert cégnél a sátor. A műanyag fedés duplafalú és a teteje fényáteresztő anyagból készült, ezek biztosítják a költséghatékonyságot. Az új sátorhoz a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. egy 2,5 tonnás automatizált gázkazánt vásárolt. A hővisszanyerős, nagy hatékonyságú berendezés gondoskodik arról, hogy a legnagyobb hidegben is meleg legyen a sátor alatt.

Száz méteres folyosót építettek

– Úgy gondolom, hogy ez a sátor már minden tekintetben alkalmas lesz arra, hogy az úszósport egész évben tudja a fürdő szolgáltatásait igénybe venni – mondta dr. Podlovics Roland vezérigazgató. – Viszont nemcsak az úszósportra gondoltunk, hanem az Élményfürdőbe érkezőkre is, mert ott évek óta kritika volt, hogy a hullámmedencében lehet úszni, de nyilvánvalóan nem arra van tervezve.

Az úszómedencéhez az Élményfürdőn keresztül lehet eljutni. Innen egy 98 méteres, szintén műanyagból készült folyosó vezet a nagy sátorhoz. Egy köntösben és papucsban bárki átsétálhat majd az Aquariusból az uszodába. A műanyag folyosón 20 méterenként elhelyezett hőpanelek gondoskodnak majd arról, hogy ne fázzanak a vendégek. Az 50 méteres medencét a múlt héten töltötték fel vízzel. A 2300 köbméter vizet jelenleg homokszűrők, vízforgatók segítségével tisztítják. Ha már szép áttetsző lesz a víz a medencében, akkor vehetik birtokba az úszók. Ez előreláthatólag a két ünnep között válik lehetővé. Az új sátor és a hozzá tartozó berendezések közel 50 millió forintba kerültek.

Z. Pintye Zsolt