Új rendőrautók a megyében

 

Farkas József dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át az egyik új Suzuki Vitara slusszkulcsát Nyíregyháza rendőrkapitányának. Ezúttal nyolc új autót vehettek át a kapitányságok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ez csak a kezdet, a következő hetekben tucatnyi új autó érkezik, és jelentősen korszerűbb lesz a gépjárműpark. Jelenleg több mint 400 autót használhatnak a rendőrök a megyében, és a korszerűsítés a következő évben is folytatódik. Az új autók nagyban megkönnyítik majd a munkát.

- Ezek a gépkocsik 1.6-os dízel motorral vannak felszerelve, és terepjáró képességekkel rendelkeznek. A külterületeken, mezőgazdasági részeken ahol körzeti megbízottak dolgoznak, ezek hatékonyan biztosítják, hogy el tudjunk jutni a bajba jutott emberekhez, és persze a bűnözők elfogására is alkalmas - mondta Farkas József r. dandártábornok, Sz-Sz-B megyei rendőrfőkapitány

További képekért kattintson a fotókra!

Az autók számos olyan extrával vannak felszerelve, melyek megkönnyítik a rendőrök életét, a négykerékhajtás segítségével pedig akár nagy hóban vagy sáros úton is közlekedhetnek velük. A grafitszínű alufelni, a műszerfal központi nagy kijelzője, és a járművek farán virító All Grip felirat mutatja, hogy nem fapados változatokat kaptak a rendőrök. Utóbbi a három fokozatban állítható összkerékhajtás neve a márkánál.

- Ez egy jelentős segítséget jelent, ugyanis akár a belvárost akár a külterületeket nézzük egy mindenhol bevethető gépjárműre szükség van. Ezeknek az autóknak a tulajdonságait nagyon jól ki tudjuk aknázni - mondta Dr. Illés László a Nyíregyházi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya.

A járműveket az elmúlt hetekben egy központi, budapesti telephelyen alakították át rendőrautókká. Nem csak szirénát, egyedi festést és ledes fényt kaptak, hanem számos dologban különböznek egy széria Suzukitól. Összesen 250 Vitarából lett rendőrautó. Az új kocsik ma már szolgálatba is álltak a megyében. A következő években a teljes gépjárműállomány megújulhat.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos