Új rektor az egyetemen

4 éves időtartam

 

Közismert, hogy dr. Onder Csaba rektori tisztsége 2017 januárjában szűnt meg, lemondása okán. A Nyíregyházi Egyetem rektori székének év eleji megüresedését követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki a tisztségre. Az oktatási intézmény szenátusa a felhívást véleményezte és javaslata alapján 4 éves időtartamra az Emberi Erőforrások Minisztériuma megjelentette a kiírást az Oktatási és Kulturális Közlönyben. A felhívásra egy pályamű érkezett be. Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár pályázata mind a tartalmi, mind a formai követelményeknek megfelelt – elindult a véleményezési folyamat. Majd májusban egy fórumon ismerhették meg a jelöltet és pályázatát az oktatók, közalkalmazottak és a hallgatók is. Az egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának vezetője, Halkóné dr. Rudolf Éva elmondta: 

„A fórumra, a szokásoknak megfelelően a Bessenyei aulában került sor, igen széleskörű érdeklődésre tartott számot Vassné dr. Figula Erika pályázó bemutatkozása, valamint pályázatának a bemutatása. Majd a szenátus meghozta döntését – többségi szavazással elfogadta és támogatta Vassné dr. Figula Erika pályázatát és megválasztotta rektorjelöltnek. A rektorjelöltet felterjesztettük ugyanúgy az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé miniszter úrnak, aki ezt követően javaslatával ellátva megküldte a köztársasági elnök úrnak aláírásra a rektori tisztséget, a rektori megbízást. Vassné dr. Figula Erika rektorjelölt így megkapta 2017. augusztus elsejétől 2021. július 31. napjáig, azaz 4 éves időtartamra a rektori tisztségre szóló megbízását.”


Célok, törekvések

 

Vassné dr. Figula Erika rektor már pályázatában is kiemelte, arra törekszik majd, hogy az intézménynek biztos jövője legyen és szeretné erősíteni az egyetem úgynevezett tudáscentrum jellegét. Emellett célja a hallgatói létszám növelése, a lemorzsolódás csökkentése, a tudományos diákköri munka erősítése, valamint a tehetséges és a felzárkóztatásra szoruló hallgatók szakmai, személyes gondozására is nagy figyelmet szeretne fordítani.

Dér Vivien