Új programokkal folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza!

Délelőtti programok

Hétfő 8.00–9.00: Esésmegelőzés mozgásprogram a Városi Stadion Teniszcsarnokában. Az egyensúly-, izomerő és akcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzák az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.
Szerda 8.00–9.00: Csontritkulás mozgásprogram a Városi Stadion Teniszcsarnokában. A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

Délutáni és hétvégi programok

Hétfő 17.00–18.00 és szerda 17.00–18.00: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.
Hétfő 17.00–18.00: Kölyök karate a Kodályban. Az 5–10 éves korú gyerekek számára szervezett foglalkozás utazás a harcművészetek világába. A foglalkozásokat tartja: Németh Szabolcs (2. dan fokozat) magyar válogatott, többszörös magyar bajnok EB bronzérmes shotokan karates.
Hétfő 18.15–19.15: Gyerek aerobic a Kodályban. A gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket. A foglalkozásokat tartja: Magyar D. Judit (Flexi Team Aerobic Klub).
Kedd 17.30–18.30: Alakformáló aerobic a Kodályban. Minden izomcsoportot megmozgató, helyes testtartást előtérbe helyező alakformáló torna. Kevésbé ugrálós, de mégis dinamikus izomfejlesztés. Jó hangulatú torna minden korosztálynak. A foglalkozásokat tartja: Takácsné Gál Krisztina (Flexi Team Aerobic Klub).
Kedd 18.30–19.30: Mediball minden korosztálynak a Kodályban. Az egész testet rugalmasan megmozgató sport, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. Labdajáték az egészségért a Spirit SE oktatóival.
Szerda 17.00–18.00: Fitt-test interval edzés a Kodályban. Hatékony mozgásforma fogyókúrához, alakformáláshoz, erőnlétnöveléshez, energiaszint-emeléshez és anyagcsere-javításhoz. A foglalkozásokat tartja: Vadászi Róbert és Farkas Anett (Vadászi Team).
Szerda 18.00–19.00: Lakossági zumba a Zrínyi gimnáziumban. A 2013. május óta tartó, nagy sikerrel zajló zumbaórák folytatódnak. Zene, tánc, mozgás és sok-sok vidám perc a T-Dance oktatóival.
Csütörtök 17.00–18.00: Gerinc-fitnesz Nagyoknak a Kodályban. A stressz maga a mindennapi iskolai felkészülés és a munkában való helytállás miatt mindannyiunk életében jelen van. A jóga segítségével a foglalkozásra kilátogatók megtanulhatják a helyes testtartást, a helyes légzést és a stresszoldás néhány formáját. A foglalkozásokat tartja: Varga Kata jógaoktató.
Csütörtök 18.00–19.00: Pilates torna a Kodályban. Egy igazán kellemes és hatékony mozgásforma a jobb közérzethez, a koncentráció, a rugalmasság, az állóképesség és az egyensúly fejlesztéséhez. Stresszoldó és energetizáló hatású torna. Oktató: Ajler Emese (Emi Pilates).
Csütörtök 18.00–19.00: Családi asztalitenisz az evangélikus általános iskolában. Egy óra aktív kikapcsolódás a pingpongasztal mellett a család minden tagjának, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Oktató: Dorogi János (Nyíregyházi Asztalitenisz Club).
Péntek 17.00–18.00: Gyerek Zumba a Kodályban. Zene, tánc és sok-sok nevetés a T-Dance oktatóival 6 éves kortól fiúknak és lányoknak egyaránt!
Péntek 18.00–19.00: Funkcionális edzés a Kodályban. Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Oktatók: Tarnóczy Zalán és Kertész István (Underground Funkcionális Edzésközpont).
Szombat 9.00–10.30: FITT JÓGA a Zrínyi gimnáziumban. A jógával növelhető az állóképesség, kitűnően alkalmas alakformálásra, az izmok egyszerre hajlékonyak és erősek lesznek, valamint jótékonyan hat a belső szervekre, hormonrendszerre és a testi funkciókra. Oktató: Papp Edit (Fitt-Jóga Stúdió).
Vasárnap 8.00–9.00: Nordic-walking az Erdei Tornapályánál. Szakoktató irányításával ez nemcsak egy séta, hanem egy minden testrészt megmozgató aktív testmozgás. Oktató: Haraszti Béláné (Pedagógus Természetbarát SE).
Vasárnap 9.00–11.00: Családi lövészet a Városi Lőtéren minden hónap 2. vasárnapján. Biztonságotokért felel: a Polgári Lövész Egyesület. Foglalkozások időpontja: február 14., március 13., április 10., május 8. és június 12. Előzetes bejelentkezés: 06-30/606-2467-es telefonszámon (Veres Andrea ügyvezető elnök).