Új nevet kapott a Házasságkötő terem – Gróf Károlyi Ferencről nevezték el

Gróf Károlyi Ferencre, Nyíregyháza város egyik alapítójára emlékezve adták át az új nevet kapott Házasságkötő termet. A 2017 decemberi közgyűlés döntött arról, hogy ezentúl Gróf Károlyi Ferenc teremnek hívják a Házasságkötő termet.

Régóta felmerült, hogy a házasságkötő teremnek legyen egy neve. Mi is lehetett volna más, mint a Gróf Károlyi Ferenc, aki a város újra alapítója volt, a mi városunk, Nyíregyháza nagycsaládját is megalapította ezzel 1753-ban. Ide jönnek a jegyes párok, akik a saját családjukat alapítják, közös jövőjüket indítják el itt, ezért azt gondolom, hogy logikus és méltó nevet kap a Házasságkötő terem, Gróf Károlyi Ferenc nevét veszi fel a közgyűlés döntése alapján.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője elmondta, az elmúlt évben 500 fölött alakult a házasságkötések száma. Hozzátette, egyre többen döntenek úgy, hogy házasságot kötnek, aminek nagyon örül a városvezetés.

Az elmúlt évben, hasonlóan az elmúlt 3-4 év tendenciájához, 500 fölött alakult Nyíregyházán a házasságkötések száma, ez megfelel az előző éveknek és azt mutatja, hogy egy folyamatos magas számot képviselünk. Az országos átlaghoz képest arányaiban egy picit magasabb és ennek mi nagyon örülünk.

– emelte ki Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Az ünnepélyes átadót követően megkötötte házasságát az első olyan pár, aki már hivatalosan nem a Házasságkötő teremben, hanem a Gróf Károlyi Ferenc teremben mondta ki a boldogító igent. Katalin és László hat évvel ezelőtt ismerkedett meg és fontosnak tartották, hogy családalapítás előtt összeházasodjanak. Eredetileg kis esküvőt terveztek, de így sokkal emlékezetesebb lesz a menyasszony szerint.

Ez egy fantasztikus dolog és úgy érzem. Egy megtiszteltetés is. Pici esküvőt szerettünk volna, de így ez sokkal szebb lesz és emlékezetesebb.

– mondta el Farkas Katalin.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Ezentúl a házasságkötésre időpontot kérő párok, már a Gróf Károlyi Ferenc terembe foglalhatnak időpontot és az esküvői meghívókra is ez a név fog kerülni.

 

Kanócz Rita