Új névadó szponzorai vannak a városi labdarúgó bajnokságnak!

Immár hagyománnyá vált a Kispályás Labdarúgó-bajnokság. A Nyíregyházi Sportcentrum az idei évben a 7. alkalommal rendezi meg a sorozatot. A 2018/2019-es mérkőzéseket új szponzorral indítják, a Konyha Möbel Kft. és a Decathlon Áruház támogatja a csapatokat. Az Intersport visszalépése miatt kellett új támogatókat keresni.

- A cégünk és az áruházunk számára fontos, hogy a sportot eljuttassuk a lehető legtöbb ember számára. Így igaz ez Nyíregyházán is, ami miatt csatlakoztuk ehhez a kezdeményezéshez, hogy ez már egy olyan bajnokság, amely már nagyon régóta tart. Számos ember vesz részt ezen, egyrészt célunk, hogy hozzájuk eljussunk, a másik pedig, hogy megmozgassuk azokat az embereket, akik például még nem tették meg. De talán ennek a bajnokságnak a hatására csatlakozni fognak - mondta Mucsi Gergely, a Decathlon áruház igazgatója.

További képekért kattintson a fotóra!

Az új szezonban 125 csapat vesz részt a bajnokságon. Augusztus 13-án kezdődnek a meccsek, ezt emléktorna előzi meg, amelyet a közelmúltban elhunyt Vígh István tiszteletére rendeznek. Augusztus 11-én 24 csapattal indul a torna. A bajnokságra középiskolai csapatok, baráti társaságok is nevezhettek.

- Természetesen évről-évre fejlődést kell mutatnunk a versenyeken, a rendezvény szervezésében és a csapatok játékában is. Én azt gondolom, hogy ez a 125 csapat, amely a következő bajnokságban szerepelni fog, nagyon komolyan veszik ezek a csapatok, ezek a játékosok. Készülnek a bajnokságokra úgy nyáron a strandon, mint télen a teremben is. Úgyhogy nagyon komoly, és éles mérkőzésekre számíthatunk - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Heti rendszerességgel több mint 5 ezer ember tölti a kispályákon focival a szabadidejét. A korábbi névadó az Intersport visszalépett, mivel bezárt a nyíregyházi üzletük. Fontos volt, hogy új szponzorokat szerezzenek, és a támogatók között is többen vannak, akik fociznak.

(Fotó: Szarka Lajos)