Új mestereket avattak Nyíregyházán

Mesterképzésben sikeresen teljesített szakemberek vehették át a tudásukat igazoló dokumentumot a Kereskedelmi és Iparkamara Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei székházának konferenciatermében. 13 foglalkozásban, összesen 55-en léptek magasabb szintre a dolgozók, mesterek lettek szakmájukon belül. Ehhez legalább öt év igazolt gyakorlatra, pénzügyi, gazdasági és pedagógiai tudásra volt szükség, amiről vizsgabizottság előtt adtak számot.

 

Igazodva a szakképzés rendszeréhez

 

Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta az átadóünnepséget követően a Nyíregyházi Televízió Híradójának, azt gondolja, napjainkban felértékelődött a szakmunkásképzés. Éppen ezért tesznek meg mindent a Kamarák annak érdekében, hogy a duális képzés szakemberei megfelelő tudással rendelkezzenek.

 

Oktatni csak mestereknek!

 

Az új mesterek részt vehetnek a következő generációk oktatásában. Törvény írja elő ugyanis, hogy 2016.szeptember elsejétől csak az taníthatja szakmáját, aki rendelkezik mestervizsgával. Sok szakembert ez is motivált a minősítés megszerzése előtt.

További képekért kattintson a fotóra!

Holveg Ferenc, villanyszerelőként dolgozik. Mesterlevele átvétele után azt mondta a Nyíregyházi Televíziónak, úgy gondolja, szakmájában ez a végzettség a csúcs, amire azért volt szüksége, mert hosszú évek alatt megszerzett tudását a következő villanyszerelő generációnak is át szeretné adni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mesterképzések megvalósításával is a megyében tevékenykedő gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartását támogatja, valamint biztosítja azt, hogy folyamatosan emelkedjen a gyakorlati képzésekben részt vevők száma.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)