Új logisztikai raktár épül Nyíregyházán

Már dolgoznak a munkagépek az új raktárcsarnok alapjain. A most még kopár területen ugyanis hamarosan több mint 52 ezer négyzetméter összterületű logisztikai raktár épül.

 

Logisztika – húzóágazat

 

Az új raktár alapkövét ünnepélyes keretek között helyezték el. Az eseményen jelen volt Magyar Levente államtitkár is, aki hangsúlyozta, a logisztika a gazdaság egyik húzóágazata, egyben óriási lehetőségeket is magában foglal. Éppen ezért a kormányzat kiemelten fontosnak tartja annak fejlesztését. 

További képekért kattintson a fotóra!

– A nemzetgazdaság teljesítményének 6-7 százaléka származik a különböző logisztikához kapcsolódó tevékenységekből, raktározásból, szállítmányozásból, bármilyen olyan speditőr tevékenység, ami tágabb értelemben véve ide tartozik, és mintegy jó 500 milliárd forintnyi adóbevétel származik belőle – mondta az államtitkár. – Azok a családi vállalkozások is, mint a Révész, amely kinőtte magát, is mutatják, hogy milyen potenciál van ebben az ágazatban, és a kormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy tovább erősítse ezeket a vállalkozásokat – tette hozzá Magyar Levente.

 

Igény van a szállítmányozásra

 

A nyíregyházi beruházó évek óta az ország egyik legnagyobb logisztikai vállalkozását vezeti, elmondása szerint egyre több a termék és egyre nagyobb igény van a szállítmányozásra.

– Annyira nagy igény van a logisztikai szolgáltatásra, hogy muszáj megépítenem, mert most is jelenleg 130 ezer négyzetmétert raktározok és az is kevés – mondta Révész Bálint, a Révész-Nyírlog Kft. ügyvezetője.

 

50-80 új munkahely

 

A területen 40 kamion elhelyezésére alkalmas csarnokot alakítanak ki, irodai blokkokat, személygépkocsi parkolókat és kerékpártárolókat. Megépítik továbbá a működéshez szükséges utakat is. A beruházás 50-80 embernek biztosít majd munkát, de a 9 hónapos kivitelezés során is közel 300 embert foglalkoztatnak majd. Az új csarnokot a tervek szerint áprilisban adják át.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)