Új lehetőség az Egészségügyi Karon

 

Bővülő képzési kínálat

A szeptemberben induló 2017/18-as tanévtől új lehetőséget kínál a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara azoknak a fiataloknak és felnőtteknek, akik valamilyen alapdiplomával már rendelkeznek. Így akár érdeklődő nyugdíjasok is bekapcsolódhatnak az életvezetés-koordinátor szakirányú két féléves továbbképzésbe. Az új szakot a szükség hívta életre.


Az idősökön segítenek

 

Dr. Sárváry Attila, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar oktatási dékán-helyettese kifejtette, a demográfiai helyzet Magyarországon és Európában is azt mutatja, hogy egyre több az idős ember, akik közül sokan egyedül élnek, mert szeretteik messze dolgoznak. Hozzátette, ezeknek az embereknek nagyon kevés segítségük van. A szociális ellátórendszer igénybevételéhez, az informatikai eszközök használatba vételéhez segítségre van szükségük. Nekik segíthetnek a végzett hallgatók.

 

Két félév

 

A jövőben az idős korúak életét segítik azok, akik beiratkoznak az életvezetés-koordinátor képzésre. A hallgatók megismerkedhetnek az idősek problémáival, jogi ismeretekre tehetnek szert, bepillanthatnak a szociális ellátórendszer működésébe, egészségügyi ismeretekkel bővíthetik tudásukat, hiszen tanulhatnak a krónikus betegségekről és az egészségmegőrzésről. A két féléves, költségtérítéses képzés szakdolgozattal és záróvizsgával fejeződik be, a szakképzettségről oklevelet kapnak a hallgatók, amivel elhelyezkedhetnek a szociális szférában és olyan intézményeknél, ahol idősekkel foglalkoznak. A szakra való jelentkezés feltételiről érdeklődhetnek az Egészségügyi Kar honlapján.

ME.