Új légióst keresnek a kosarasok
Egy légiós távozott a Marso-Nyíregyházától. Haris Taric nem győzte meg teljesítményével a vezetőket, így tovább keresik az ideális játékost a posztra. A csapat hazai környezetben készül a bajnoki rajtra.

3-4-es posztra keres egy légióst a Marso-Nyíregyháza. A bosnyák Haris Taric a hétvégén még pályára lépett Kassán két felkészülési mérkőzésen, de a találkozók után úgy döntött a szakmai stáb, nem kötnek vele szerződést.

Fizikálisan nagyon jó adottságú kosaras, de egy légiósnak vezéregyéniségnek kell lennie, sajnos nem volt az a felkészülési mérkőzéseken. Vannak további jelöltek, bár örültem volna, ha már most végleges lett volna a keret – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

Az amerikai Tate Unruh és a szerb Zoran Krstanovic viszont meggyőző teljesítményt nyújtott. Előbbi távolról dob jól, utóbbi pedig a palánk alatt hasznos. Krstanovic ellen még Sitku Ernő is játszott, így a szakmai igazgató testközelből is megtapasztalhatta, mire képes a center. A héten a tervek szerint nem játszik edzőmeccset a csapat, de amennyiben megtalálják a megfelelő külföldi játékost, mindenképp szeretnék megnézni mérkőzésen is a kosarast. A felkészülés hazai környezetben folytatódik, és a műtét után lábadozó Lekli József is bekapcsolódhat a munkába, aki a bajnoki rajtra már szeretne jó formába kerülni.

Dankó L.