Az égből jött a segítség
Helebrandt Máté felkészülését több vállalkozás is támogatja.

 Helebrandt Máté már hónapokkal ezelőtt teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet. A nyíregyházi gyalogló jó formában van, a hétvégén Debrecenben, majd Székesfehérváron áll rajthoz. A felkészülését Nyíregyháza önkormányzata mellett több helyi vállalkozás is segíti. Szerdán két szponzorral is szerződést írtak alá. 

- Mátét gyerekkorától ismerem, egy nagyon szorgalmas, tisztességes ember. Szeretnénk neki segíteni, hogy jól szerepeljen Rióban, ezért döntöttünk a támogatása mellett. Tudom, hogy jó helyre kerül a segítség - mondta Horváth Péter, a repüléssel foglalkozó Tréner Kft. ügyvezetője. 

- Helebrandt Mátéval négy évvel ezelőtt kötöttünk szerződést, most ez lejárt, de nem is volt kérdéses, hogy megújítjuk. Elégedettek vagyunk vele, cégünk arca lett, és nagyon bízunk abban, hogy jól szerepel majd az olimpián - mondta Krausz Róbert, a Rakamaz Takarék vezetője. 

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétájának jókor jött a segítség. Októbertől már megkezdi a felkészülést Rióra, az olimpián pedig szeretne csúcsformában lenni. 

- 27 éves leszek, ez lesz az egyik olyan világverseny, ahol jól teljesíthetek. Londonban belekóstolhattam, milyen érzés olimpián gyalogolni, most szeretnék előrébb végezni - mondta Helebrandt Máté. 

A Sportcentrumnál is optimisták, abban bíznak, Máté nem egyedül utazik majd Rióba. 

- Az atlétáink között is van, aki kijuthat az olimpiára, bár a kvalifikációs szinteket nagyon magasan húzták meg. Mégis abban bízunk, nem kell Máténak egyedül utaznia a repülőn - mondta Sitku Ernő élsport igazgató. 

Dankó László