Új közösségi tér Nyíregyházán - Már zajlik a kivitelezés

Folytatódnak a közműépítési munkák, valamint zajlik a leendő sportpálya, a fitneszpark, a gyalogos sétány, és többek között a vizesblokk kialakítása is a Tiszavasvári úti, volt Vay Ádám laktanya területén, ahol egy száz százalékban támogatott, TOP-os pályázatnak köszönhetően új közösségi tér születik.

A munkaterületet május 5-én vette át a kivitelező, azóta megtörtént a meglévő beton burkolat bontása, valamint gallyazási munkákat is végeztek a 2,5 ha terület humuszleszedése mellett. Továbbá megkezdték a közműépítési munkákat (ivóvíz-, szennyvíz-, és csapadékvíz), és a kapcsolódó 1500 m3-es földmedrű szikkasztó tározó kialakítását is.

Az új közösségi térben helyet kap egy gumiburkolattal ellátott streetball/futball vegyes használatú pálya, egy kültéri fitneszpark, egy mezítlábas ösvény, futó- és gyaloglókör, 2 kutyafuttató, egy mosdó, és megépítenek egy záportározót is.

A régi laktanya területén lesz pingpongasztal, mászószobor, kihelyeznek új utcabútorokat, és fákat is ültetnek. A kivitelezés a tervek szerint ősszel fejeződik be.