Új kondiparkok Nyíregyházán

A Krúdy Gyula utcai sportpályán11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, a Dohány utcai tömbbelsőben is 11 sporteszközt helyeztek el. A két kondipark kialakítása nettó 12 millió forintba került, a fejlesztéssel már 15 helyszínen van lehetőségük a nyíregyháziaknak a szabadtéri fitneszeszközök használatára.

A Krúdy Gyula utcai sportpályán 11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, melyek közül három a gyermekek számára, 8 a felnőttek számára biztosít mozgási lehetőséget. A területen 50 négyzetméter gumi ütéscsillapító talaj és 30 méter gumiszegély teszi biztonságossá a sportolást. A városüzemeltető társaság a tavalyi évben kezdte el a sportpálya felújítását, mely során helyreállították az elhanyagolt területet, kicserélték a labdafogó hálót, újjáépítették a futópályát, mely vörös salakos borítást kapott, pótolták a szegélyköveket és padokat helyeztek ki. A tervek szerint a következő évben világítással szerelik fel a pályát, így sötétedés után is használható lesz a létesítmény. A társaság a Dohány utcai tömbbelsőben is kialakított egy kondiparkot, ahol ugyancsak 11 sporteszközt helyeztek el. A statikus eszközök mellett szabadtéri kondigépeket, gyaloglókat, forgó fitnesz karikákat, láblengetőt, lépegetőt és lábhintát állítottak fel. A gyermekek számára láblengető, gyalogló és lovagló eszközt helyeztek ki, a területet gumi ütéscsillapítóval burkolták. A két új kondipark kialakítása nettó 12 millió forintba került.


ESZKÖZÖK MINDEN KOROSZTÁLYNAK

 

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. osztályvezetője elmondta, három évvel ezelőtt indult a kondipark létesítési program a városban. Az idei fejlesztéssel már 15 helyszínen van lehetőségük a nyíregyháziaknak a szabadtéri fitneszeszközök használatára. Az eszközöket minden esetben úgy állították össze, hogy minden korosztálynak lehetősége legyen a testedzésre. A városüzemeltető cég osztályvezetője örömmel számolt be arról is, hogy a szabadtéri kondiparkok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Népszerűek, nagy a látogatottságuk, hiszena délutáni-esti órákban egy-egy eszközért sorban is állnak az emberek. Emellett strapabíróak és különösebb karbantartást sem igényelnek.

Szoboszlai Tibor