Új kapcsos könyv ballagóknak

Gyöngybetűkkel írta be a nevét a Ballagók Kapcsos Könyvébe Szilágyi Boglárka. A diáklány az ÉVISZ-ben tanul. Vízépítő mérnök szeretne lenni, és a Budapesti Műszaki Egyetemre fog felvételizni. Azt mondta, sokat jelent számára, hogy kiválasztották arra, hogy a városházán írja be a nevét a könyvbe.

– Nagyon sokat jelent – mondta Boglárka. – Örömmel hallottuk, hogy nekünk kell jönni. Ez megtiszteltetés, hogy minket választottak az ÉVISZ-ből, engem és két társamat még...

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyházán idén 19 középiskolában összesen mintegy 2 ezer diák fejezi be a tanulmányait.

 

Legyen sikeres és eredményes érettségitek!

 

A városházán Jászai Menyhért üdvözölte a végzősöket. Az alpolgármester azt kívánta a ballagóknak, hogy sikerüljön az érettségijük, teljesüljön az álmuk, és ne felejtsék el Nyíregyházát, ha lehetőségük van rá, térjenek vissza a városba. Az is kiderült, hogy a korábbi könyv betelt, és egy újat készíttetett a város, az idén végző diákok neve pedig már ebben fog szerepelni.

– Egy nagyon szép, kézzel készített, bőrkötésű kapcsos könyv, mártott papírokkal, tehát ősi, archaikus benyomást kelt, és reméljük, hogy nagyon sok évtizedig megőrizzük. 100 évig is akár, és ebben a később hazalátogató diákok megtalálhatják magukat vagy a társaik neveit... – mondta Jászai Menyhért alpolgármester.

Idén az érettségi vizsgák május 2-án kezdődnek országszerte a középiskolákban.

(Fotó: Szarka Lajos)