Új játékosok a Nyíregyháza Blue Sharks-nál – A sportolók elkezdték az edzéseket is!

Modern eszközök is előkerültek: a polar systemmel való, és az országban még csak nagyon kevés helyen használt erőplatós mérések mind azt segítik megmutatni, hogy a kosarasok milyen edzettségi állapotban kezdik meg a munkát.

Új játékosok érkeztek

Erre most még nagyobb szükség van, hiszen több új játékos is érkezett a Blues Sharks-hoz. A Nyíregyházán évekig alapembernek számító és az előző szezonban is a legjobbak között szereplő Nagy Krisztiánt ketten pótolhatják. Az első edzésen ott volt az élvonalbeli Jászberénytől érkező, egyébként szombathelyi nevelésű, Bazsó Brúnó. A 23 éves, 195 centis kosaras a 3-as poszton bevethető, mellette érkezett az eddig még nem megnevezett Tóth Gergely is. A 29 éves, 205 centi magas center Körmenden mutatkozott be az első osztályban, majd megfordult a Zalaegerszegnél, az utóbbi hat szezont a Sopronnál töltötte, amelynél évekig alapembernek számított, és a válogatottnak is tagja volt. A két igazolással ugyan szakított a klub az eddigi alapelvvel, miszerint (egy külföldi mellett) csak nyíregyházi játékosokat foglalkoztat, ám kétségtelen, hogy az új játékosokkal kiegészülve nagyobb eséllyel veheti fel a versenyt a második vonal jelentősen megerősödött mezőnyében.

Visszatérő is van az „újak” között

Lekli József személyében visszatérő is van a Blue Sharksnál, igaz, ő már nem játékosként, hanem edzőként segíti a nyíregyházi klubot. A harmincegy éves szakember két éve épp innen igazolt a Falcóhoz, amelynél befejezte a játékoskarrierjét, azóta a Vasasnál edzősködött.

Az U20-as válogatottal Eb-t megjárt Fazekas Csaba néhány nap pihenőt kapott, Sitku Márton jelenleg az U18-as nemzeti csapattal szerepel kontinensviadalon, ő is csak két hét múlva kapcsolódik be a munkába. A szakmai stáb pedig a junior csapatból is megnéz egy-két fiatalt, hogy beépíthetőek-e a keretbe.

Az első tornameghívás már megvan

A csapatnak szeptember elejére már van egy tornameghívása Miskolcra, illetve terveik szerint elutaznak egy szlovák edzőtáborba is, ahol további mérkőzéseket játszhatnak majd.


Dér Vivien

Fotó: Archív