Új járatok, friss menetrend

Ahogy megírtuk, június 18-ától tovább bővülnek az utazási lehetőségek a nyíregyházi buszközlekedésben. A 2020-ban megkezdett hálózati és menetrendi fejlesztések újabb fázisaként számos változás lép életbe, melyek az önkormányzat, a Volánbusz Zrt. és a tervező Mobilissimus együttműködésében készültek. (Megjelent a Nyíregyházi Napló június 17-ei számában.)

 

Az észrevételekre, igényekre, a turisztikai szezon kihívásaira reagál a módosított hálózat és menetrend, figyelembe véve az autóbuszok által automatikusan előállított menetidőadatokat, így lehetőség nyílt frissített menetrendek kidolgozására.

– A 25-ös busz révén közvetlen kapcsolat jön létre Borbánya – Örökösföld – Jósaváros és a Vasútállomás között, a járat a 12-essel és a 44-essel összehangoltan közlekedik a közös szakaszain.

– A Fürdő utcai új megállót eddig csak napi néhány alkalommal érintő időszakos 8B helyett a folyamatosan, immár körjáratként közlekedő 55-ös járat közlekedik. A járatra a belváros és Örökösföld felé az állatparknál, a Krúdy Vigadónál és Sóstógyógyfürdőn a kifelé irányú megállóban kell felszállni szombattól kezdve.

– Lakossági igények alapján a 9-es busz Huszártelepről Örökösföldre közlekedik, a vasútállomási kapcsolatot a 95-ös járat biztosítja.

– Vasútállomás és Kertváros között az új 26-os autóbusz közlekedik körjáratként, az Esély Centrum érintésével.

– 900-as jelzéssel, kísérleti jelleggel, nyáron, éjszakai körjárat közlekedik hétvégi napokon, érintve a legfontosabb városrészeket.

Bizonyos megállók neve is megváltozik, egységessé válnak a helyi és helyközi autóbuszok megállóhely jelölései. Számos viszonylaton változnak a menetrendek, a változásokkal kapcsolatban minden információ a nyiregyhaza.volanbusz.hu (valamint a nyiregyhaza.hu) oldalon érhető el, a menetrendek pedig a menet­rend.app alkalmazásból és a Google Maps útvonaltervezőből ismerhetők meg. A tanítási időszakban érvényes menetrend szeptember 1-jétől lép érvénybe, figyelembe véve a tapasztalatokat, lakossági észrevételeket.