Új igazgatóhelyettes a megyei igazgatóságon

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott állománygyűlésen dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy beszédében elmondta, hogy az igazgatóság munkája eredményes, ezt az eddigi igazgatóhelyettes, Dányi Béla tű. ezredes kinevezése is alátámasztja, aki 2015. július 15-étől a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lett. Helyére megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező vezetőt kerestek és találtak, Nagy József tű. ezredes személyében, aki az eddig elért sikereket folytatni képes.

Az újonnan kinevezett igazgatóhelyettes, Nagy József tű. ezredes felsőfokú végzettségét a Rendőrtiszti Főiskola közlekedésrendészeti szakán szerezte, ahol 2000 júniusában jeles eredménnyel végzett. Pályafutása alatt folyamatosan képezte magát, több felnőttképzésen és vezetővé képzőn vett részt. Az elmúlt évtizedek alatt több vezetői beosztást töltött be. 1997 áprilisától 2007 júliusáig a Nyírbátori Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztály vezetője volt. A katasztrófavédelem kötelékébe nyolc éve lépett, ahol 2007. július elsejétől 2012 áprilisáig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Nyírbátori Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője lett. A szervezeten belüli változásokat követően 2012 áprilisától 2013 júliusáig a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjeként dolgozott, majd 2013 júliusától a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője lett.

Az elmúlt két évben kirendeltségvezetőként megismerte a szakterületek feladatrendszerét, a feladat-végrehajtás lehetőségeit, esetleg nehézségeit. Beszédében kiemelte, arra fog törekedni, hogy ezekre a tapasztalatokra, valamint a vezetőtársai eddigi munkáját tükröző szakmaiságára és véleményére is számítva, kiválóan irányítsa a szakmai munkát és a hatékony feladat-végrehajtást.

Nagy József tű. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesi beosztását 2015. július 16. hatállyal tölti be.

(Fotó: Dudás Szilvia tű. főhadnagy)