Új igazgató a múzeum élén

A nyíregyházi közgyűlés az elmúlt évben írt ki pályázatot a Jósa András Múzeum igazgatói posztjára, a beérkezés határideje február 23. volt. Az elbírálást követően a márciusi képviselő-testületi ülésen április elsejétől dr. Rémiás Tibor történész kapott bizalmat a vezetői posztra. Az új igazgató történész diplomával és tudományos fokozattal is rendelkezik, közel 25 évig dolgozott a miskolci Hermann Ottó Múzeumban, többek között osztályvezetőként, igazgatóhelyettesként. Később Egerben volt megyei múzeumigazgató, majd szellemi szabadfoglalkozásúként tevékenykedett. Nyíregyháza és a múzeumai sem voltak ismeretlenek számára, élt a pályázati lehetőséggel, és elnyerte az igazgatói posztot.

 

MARKETING ÉS TURISTA CSALOGATÓ PROGRAMOK

 

Dr. Rémiás Tibor elmondta, szép feladatot kapott, és némiképp egy profilváltásra is vállalkozott. Komoly marketing munkával nyitottá szeretné tenni a három intézményt azért, hogy minél több turista és látogató jöjjön hozzájuk, és azt mondják, jó volt itt lenni, vágyjanak vissza. Olyan attrakciókat szeretne létrehozni, hogy országos visszhangjai is legyen a nyíregyházi programoknak.

Az új igazgató a napokban a Jósa András Múzeumban, a Sóstói Múzeumfaluban és a Kállay Kúriában dolgozó 62 munkatársával egyezteti a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Mindenkivel személyes beszélgetést tervez a napi munkáról és a motiváltságról, hogy a pályázatban leírt terveit közösen valósítsák meg.

Szoboszlai Tibor