Új igazgató a Katasztrófavédelem élén

Varga Bélát nevezte ki dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató szeptember 15-ével a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság élére, akinek kinevezési parancsát Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálatának vezetője ismertetett. Az új megyei igazgató korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetet irányította.

 

Rendhagyó időszak

 

Az elmúlt fél év rendhagyó volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelem életében, hiszen a segítő egységek tagjainak a vészhelyzetek mellett fiatalon elhunyt bajtársuk elvesztésével is meg kellett küzdeni. Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok, a megyei igazgatóság korábbi vezetője idén júniusban bekövetkezett haláláig szolgálta a szervezetet, terveit azonban már nem tudta maradéktalanul véghezvinni.

További képekért kattintson a fotóra!

A beiktatási ünnepségen elhangzott, a megyei kirendeltség élére olyan vezetőt kellett találni, aki megfelelő végzettséggel, szakmai gyakorlattal és elhivatottsággal rendelkezik. Mindezek mellett fontos volt, hogy személyisége és emberi tartása garancia legyen arra, hogy az itt megkezdett úton vezetni tudja beosztottjait, és hogy közösen váltsák valóra a korábban megálmodott terveket.

 

Cél, hogy pozitív példaként emlegessék a megyét

 

Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kinevezését követően azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, igyekszik minél hamarabb megismerkedni a helyi viszonyokkal és a megyében történt változásokkal. Varga Béla hozzátette, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmet az elmúlt 15 évben folyamatosan a legjobb teljesítményt produkáló igazgatóságok között tartották számon az országban, ezért elvárása az, hogy ezt a színvonalat továbbra is fenn tudják tartani.

[REKLAM]

Az új vezető ünnepi beszédében elmondta, ismerős terepre tért vissza, hiszen 2012-ben egy éven át irányította a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget. Kiemelte, bízik a megyei igazgatóság teljes személyi állományában, és azt reméli, a közös munka során, együttes erőfeszítéssel tovább javíthatják a megye biztonságát.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)