Új hidat szeretnének építeni Szabolcs és Borsod megye között a Jobbikos jelöltek

Hidat építünk címmel tartott sajtótájékoztatót közösen dr. Fülöp Erik, a Jobbik szabolcsi 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Bíró László, a Jobbik borsodi 6. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje pénteken.


Itt elhangzott: a Tisza miatt sokan csak nagy kerülőúton tudnak eljutni a szomszéd megyébe. Dr. Fülöp Erik kifejtette: Tiszadobtól légvonalban 35 kilométerre van Miskolc, így elvileg közelebb van az ottani emberekhez, mint Nyíregyháza, ám a téli és áradásos időszakban, amikor nincs pontonhíd, csak kerülőúton lehet eljutni a borsodi megyeszékhelyre. Szerinte hasonló problémával szembesülnek a tiszalúci, tiszalöki, tiszatardosi állampolgárok is. Ott ugyan komp könnyíti a közlekedést, de az utóbbi időben nem is igazán üzemel tapasztalataik szerint. Bíró László szerint mindez a turizmus, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar fellendülésének lehetőségét is elősegítheti. A jelölt úgy látja: a régióban össze kell kötni a két mezőgazdasági területet, amihez egy húsztonnás hídra kértek költségvetést, egy nyomvonalon, s szerintük mindez kétmilliárd forintból megvalósítható lenne.

Dr. Fülöp Erik, Jobbik, országgyűlési képviselőjelölt (2. sz. választókerület) elmondta:

Mi azt gondoljuk, hogy ugyanúgy a szabolcs-szatmár-bereg megyei emberek és a borsod megyei emberek is megérdemlik azt, hogy összekapcsolódhassanak nemzetünk egyesítése címszójával. És természetesen a hídépítést nemcsak szimbolikusan kezdeményeztük mi ketten választókerületi elnökök és országgyűlési képviselőjelöltek, hanem a gyakorlatban is megtettük az első lépéseket ezzel kapcsolatban.